Za jednog će biti poslednji ples: Blokbaster u drugom kolu olimpijskog Rolan Garosa Đoković - Nadal 1Foto: EPA-EFE/DIVYAKANT SOLANKI

Španski teniski as Rafael Nadal, kralj šljake, nije briljirao u prvom kolu na olimpijskom Rolan Garosu kao Novak Đoković, ali se snagom svoje prepoznatljive upornosti izborio za meč s velikim rivalom.

Biće, dakle, teniski blokbaster i u olimpijskom Parizu i svakako poslednji ples na letnjim igrama za jednog od dva tenisera kakvi se retko rađaju, kako je Đoković po obavljenom žrebu nazvao njihov potencijalni okršaj u drugom kolu, imajući u vidu svojih 37 godina, a Nadalovih 38.

Nadal, olimpijski pobednik u Pekingu 2008, savladao je u prvom međusobnom duelu s njim Mađara Martona Fučoviča, olimpijskog debitanta, 83. na svetskoj listi – 6:1, 4:6, 6:4.

 

Đoković i Nadal se sreću 60. put (30:29 za srpskog asa) i ne prvi put na Olimpijskim igrama.

U polufinalu u Pekingu Španac je iskoristio greške svog suparnika da pobedi sa 6:3, 1:6, 6:4.

Na Rolan Garosu će se sastati 11. put, Nadal vodi sa 8:2.

I njihov prvi okršaj (2006) i poslednji (2022) desili su se na pariskoj šljaci, oba puta u četvrtfinalu i oba su završena pobedama Nadala, koji je na Rollan Garosu trijumfovao nedostižnih 14 puta (Đoković 2016, 2021, 2023).

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari