Zabrinjavajuće: Ivana Španović ima problem sa Ahilovom tetivom 1

Srpska atletičarka doživela je povredu na nekih desetak dana do početka Olimpijskih igara u Parizu.

Španovićeva najvažniji deo priprema provodi u Italiji u kojoj se i dogodila tako nezgodna povreda. O tome je govorio i njen dugogodišnji trener Goran Obradović.

– Prekinuli smo takmičenje. Nismo želeli ništa da rizikujemo. Osetila je jak bol u Ahilovoj tetivi desne noge. Leva noga je dobro, ali u skoku udalj imate ono naguravanje suprotnom nogom u pretposlednjem koraku, on je nešto duži, zbog čega se ovakva povreda češće dešava na toj nozi – otkrio je trener Obradović u izjavi za Sportski žurnal.

Ostaje da se vidi da li će sjajna srpska atletičarka imati dovoljno vremena da se u potpunosti oporavi i pripremi za najvažnije takmičenje, možda i u kompletnoj karijeri.

Njen apsolutni fokus u 2024. godini bio je na učešću na Olimpijadi, zbog čega je, recimo, odlučila da propusti ovogodišnje Evropsko prvenstvo.

Olimpijske igre su jedino veliko takmičenje na kojem Španovićeva nije uspela da osvoji zlatnu medalju.

Uprkos bolu, naša skakačica u dalj odlučila je da ostane u Italiji do 1. avgusta, potom će se vratiti u Novi Sad, a zatim je u planu da se priključi ostalim reprezentativcima Srbije u Olimpijskom selu u okolini Pariza.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari