Olimpijski komitet Srbije: Skandalozna dodela Mediteranskih igara 2030. godine Prištini 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Olimpijski komitet Srbije (OKS) najoštrije je osudio dodelu Mediteranskih igara Kosovu „protivno svim pravilima i postulatima međunarodnih sportskih organizacija koja propagiraju nemešanje politike i sporta“.

„Danas, 8. septembra 2023. godine, na Skupštini Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara (MKMI), koja je održana u Heraklionu u Grčkoj, uprkos snažnom protivljenju Srbije, ali i protivno svim pravilima i postulatima međunarodnih sportskih organizacija koja propagiraju nemešanje politike i sporta, Priština je izglasana za domaćina Mediteranskih igara 2030“, stoji u saopštenju OKS.

OKS je osudio i pojavu premijera Kosova Aljbina Kurtija na današnjoj sednici, bez prethodne najave delegatima.

„Olimpijski komitet Srbije najoštrije je reagovao na ovu vrstu mešanja tzv. premijera lažne države Kosovo i insistirao da se odluka o domaćinstvu MI 2030 donese nakon Olimpijskih Igara 2024, što je i praksa u ovim slučajevima. Rukovodstvo MKMI odbilo je glasanje po ovom predlogu Srbije i time stavilo delegate pred svršen čin“, dodaje se u saopštenju.

OKS je naveo i da je „domaćinstvo Mediteranskih igara dodeljeno, ali uz oštro protivljenje predstavnika Olimpijskog komiteta Srbije, uz 8 glasova protiv“.

„Olimpijski komitet Srbije najoštrije osuđuje ovu vrstu mešanja politike u sport“, zaključuje se u saopštenju OKS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari