Olimpijski Rolan Garos dobio još jedan pokretni krov: Inspiracija u plisiranoj suknji Suzan Langlan (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Rolan Garos u Parizu, koji ove godine nije samo redovno poprište grend slem turnira na šljaci nego i borbi za olimpijske medalje, dobio je još jedan pokretni krov.

Posle zaštite od spoljašnjih faktora na glavnom stadionu „Filip Šatrije“, što je zaživelo 2020. kada se zbog pandemije virusa korona igralo u septembru umesto tradicionalno u proleće, osavremenjen je i drugi po veličini objekat „Suzan Langlan“.

Krov, koji može da se zatvori za 15 minuta, inspirisan je plisiranom suknjom koju je proslavljena predratna francuska teniserka, po kojoj stadion ima ime, nosila po kreaciji čuvenog modiste iz njenog vremena Žana Patua.

 

Na turniru koji ove godine traje od 20. maja do 9. juna, računajući i kvalifikacije, na terenu „Suzan Lenglan“ će se prvi put igrati i mečevi predtakmičenja.

„Još jedan pokretni krov će nam omogućiti da budemo flekibilniji u pravljenju dnevnog programa, jer ćemo moći da uvrstimo još jedan meč u večernjem delu“, rekla je nekadašnja francuska teniserka Ameli Morezmo, koja je direktor turnira.

 

Uvećan je i ukupni nagradni fiond.

Iznosi 53.478.000 evra, što je za skoro osam odsto više nego prošle godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari