Dani Olmo se vratio u Barselonu na oporavak od povrede kolena 1Foto: EPA-EFE/ ANDREJ CUKIC

Španski fudbaler Dani Olmo napustio je reprezentaciju i vratio se u Barselonu zbog lakše povrede kolena.

Olmo se povredio u četvrtak uveče tokom utakmice protiv Srbije (0:0) u Beogradu, na početku takmičenja u Ligi nacija, u kojoj Španija brani titulu.

Izvori tvrde da povreda nije ozbiljna, ali je odlučeno da je najbolje da Olmo propusti večerašnju utakmicu protiv Švajcarske i vrati se u svoj klub, preneo je danas I-Es-Pi-En (ESPN).

Olmo je ovog leta iz Lajpciga prešao u Barselonu za 55 miliona evra, ali je propustio prve dve utakmice u šampionatu jer klub nije mogao da ga registruje zbog pravila finansijskog fer-pleja.

On je u trećem kolu igrao protiv Rajo Valjekana kada je postigao pobedonosni gol (2:1), a bio je i strelac u pobedi protiv Valjadolida (7:0), uoči reprezentativne pauze.

Trener Barselone Hansi Flik ima problema sa povredama igrača sredine terena, pošto odsustvuju i Gavi, Frenki de Jong i Mark Bernal.

De Jong bi mogao da se vrati na teren za nekoliko nedelja, Gavi je u završnoj fazi oporavka od povrede tetive, zbog koje je pauzirao gotovo godinu dana, a očekuje se da će Bernal propustiti ostatak sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari