"On je važan igrač, ali ja odgovaram za red": Ten Hag objasnio zašto je kaznio Ronalda 1EPA-EFE/VINCE MIGNOTT

Trener Mančester junajteda potvrdio da je slavni Portugalac prevršio svaku meru sa sovjim ponašanjem.

Ceo svet je znao da je Kristijan Ronaldo udaljen iz prvog tima, odnosno izbrisan iz konkurencije za premijerligaški meč sa Čelsijem, ove subote, zato što je demonstrativno napustio stadion u meču sa Totenhemom. U trenutku kada je shvatio da trener nema nameru da mu udeli neki minut u pobedi protiv Pevaca.

Pre toga su mediji u Engleskoj saznali da se trofejni fudbaler na sličan način o klupsku disciplinu oglušio i pre početka sezone, tokom pripremne utakmice sa Rajom Valjekanom. Sada je stigla i zvanična potvrda.

„Mislim da je sve jasno. On ostaje važan igrač u timu. Ja sam menadžer, odgovoran sam za red i kulturu ovde, moram da postavljam standarde i vrednosti, i moram da ih kontrolišem. Posle Valjekana sam mu rekao da je to neprihvatljivo, ovo mu je bio drugi put. Moraku da postoje posledice.

Nedostajaće nam sutra. Njegovo odsustvo je minus za naš tim, ali je važno napraviti ovakav potez za stav i mentalitet grupe. Moramo da se fokusiramo na Čelsi, taj meč je sada bitan“, rekao je Erik ten Hag na današnjoj konferenciji za medije pred put u London.

Kristijano Ronaldo se trenutno nalazi na specijalnom režimu, tj. trenira odvojeno od ostatka grupe i to su prve posledice koje trpi. Da li će i kada biti vraćen na regularne treninge ponajviše od njega samog.

„To će se odraziti na njega, ali i na sve ostale. Rekao sam još na početku sezone da će sledeći put morati da bude posledica. Fudbal je timski sport, a vi morate da ispunite određene standarde“, istakao je menadžer „crvenih đavola“, pre nego što je fokus priče prebacio na predstojeći derbi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari