Online klađenje: Koje su to najveće zablude? 1Foto: Freepik/master1305

Klađenje putem interneta je već dugi niz godina prisutno i našem tržištu, a kada govorimo o svetu, onda već možemo da govorimo i o periodu dužem od jedne decenije njegove prisutnosti i uticaja na celokupnu industriju klađenja. No, i dalje postoji dosta onih koji smatraju da to klađenje nikada ne može biti ono “pravo” u odnosu na klasične kladionice, i da se nikada neće postići ona atmosfera kada u gužvi kladionice na brzinu popunjavate tiket.

To je jedna strana priče. Oni drugi koji izražavaju sumnje u online klađenje to čine zato što misle da se ne bi osećali sigurno ako bi se kladili online odnosno da će nešto od njihovih ličnih podataka biti kompromitovano preko interneta. To su sve određene zablude koje se već duže vreme javljaju, a koje se već samim odlaskom na sajtove za online klađenje kao što je Superbet mogu vrlo lako demantovati. Stoga one nemaju apsolutno nikakvog uporišta u stvarnosti jer se svakodnevno potvrđuje da je online klađenje i više nego sigurno što će vam i mnogobrojni igrači i sami reći.

No, krenimo redom. Klađenje online je napravilo veliku revoluciju u svetu klađenja, te je zasigurno tačno da nakon njegove pojave mnoge stvari nisu ostale iste. Ono je prevashodno promenilo način na koji se možete kladiti, a to je da ni u jednom trenutku ne morate da napustite svoj dom kako biste to uradili. Uz ubrzani razvoj tehnologije, to je dovelo do okretanja mnogih ljudi ovoj vrsti klađenja jer su iz sopstvenih primera uvideli da im je mnogo bolje i lakše da se klade onda kada njima odgovara nego da moraju stalno da gledaju na vreme, i da se organizuju oko odlaska u kladionicu, pa čak ni da onda ne budu stoprocentno sigurni da li će stići da uplate tiket ili ne. O prednostima klađenja uživo preko interneta tek ne bi trebalo ništa govoriti jer sada u bukvalno svakom trenutku možete reagovati ako smatrate da biste nešto u baš tom određenom trenutku mogli da odigrate.

Sa druge strane, način na koji su regulisane online kladionice i njihovo poslovanje svakom može dovoljno da pokaže da li je ovaj način klađenja bezbedan ili ne. Svaka online kladionica koja želi da stvori određenu reputaciju nastoji da što više promoviše svoje načine za zaštitu ličnih podataka prilikom registracije, i da istakne kako oni neće biti korišćeni ni u kakve druge svrhe. Sve one imaju odlične sisteme za zaštitu podataka, i striktno ih se pridržavaju kada su u pitanju stroga pravila privatnosti.

A kada su u pitanju same transakcije novca koje se odvijaju online, i tu kladionice nastoje da obezbede takve sisteme koje će u najvećoj mogućoj meri pokazati igračima da je njihov novac apsolutno bezbedan u svakom trenutku. U tu svrhu koriste visoke nivoe sigurnosnih protokola i enkripcije usled kojih je tok novca koji se preko online kladionica uplaćuje i povlači strogo šifrovan i apsolutno bezbedan.

Ono što je još bitno naglasiti kada govorimo o online kladionicama je da sve one posluju po zakonima države u kojoj se nalaze, i da imaju sve potrebne licence za obavljanje svojih poslova. Naravno, to se sve vrlo može i proveriti jer su ti podaci i javno dostupni, te i vi sami to možete uraditi pre nego što krenete da se kladite na neke sportske događaje. Stoga ovde ne bi trebalo imati zablude da one posluju na bilo koji način nelegalno jer bi u tom slučaju već odavno bile zatvorene. Isto tako je potrebno naglasiti da su online kladionice i pod nazdorom određenih releventnih regulatornih tela uz pomoć kojih se obezbeđuje da one svakom igraču nude fer i poštene uslove za igru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari