Opet Flamengo ili prvi put Sao Paulo: Pobedniku Kupa Brazila nagrada od skoro 13 miliona evra 1Foto: EPA-EFE/Antonio Lacerda

Za trofej fudbalskog Kupa Brazila, redovnog godišnjeg takmičenja od 1989, sastaće se branilac trofeja Flamengo i Sao Paulo, koji je izgubio u svom jedinom prethodnom finalu (2000).

Utakmice su 17. i 24. septembra, prvi put u nedelju (do sada sredom), a tek treba da se odredi ko je domaćin prvog meča.

Flamengo je savladao Gremio i u revanšu kod kuće, na Marakani. Jedini gol postigao je urugvajski napadač Araskaeta iz penala u 74. minutu. U prvom susretu bilo je 2:0.

I Sao Paulo je igrao revanš na svom stadionu. Pobedio je gradskog rivala Korintijans s 2:0, nadoknadivši manjak s njegovog terena (2:1). Strelci su bili Velington u 13. minutu i dvadesetak minuta kasnije Lukas Moura, povratnik u klub posle 11 godina u Evropi.

Četiri dana pre revanša Flamengo i Sao Paulo su podelili bodove u Riju u nacionalnom šampionatu (1:1).

Osvajač će i dobro da napuni džepove. Sleduje mu 70 miliona brazilskih reala, što je skoro 13 miliona evra (toliko je trenutno u fondu vodeće državne lutrije za tradicionalno izvlačenje sedam brojeva poslednjeg dana u godini)

Neće loše proći ni poraženi. Utehu će naći u 5,5 miliona evra.

Sao Paulo gaji nadu i zbog jedne zanimljivosti iz istorije Kupa, a budući da je i četvrtfinalu izbacio i još jednog gradskog rivala – Palmeiras. Ko u istom ciklusu izađe na kraj s oba, taj i osvaja trofej. To je pošlo za rukom Internasionalu 1992, Kruzeiru 1996, Sportu 2008, Atletiko Mineiru 2014. i ponovo Kruzeiru 2018.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari