Opomena u zadnji čas 1Foto: Olimpiski komitet Srbije

Svrha pripremnih utakmica pred velika takmičenja je štelovanje pojedinačne i timske forme i igre, zbog čega su rezultati istih u drugom planu.

Nikome nije svejedno kada ih često gubi, pogotovo neposredno pred početak važnijih bitki, pa selektor najbolje ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić nije škrtario s kritikom na račun svojih pulenki posle ispuštenog vođstva u subotnjem porazu od Bugarske (2:3) u Beogradu. Iako je istom rivalu danas , u Obrenovcu, vraćeno milo za drago na generalki za Evropsko prvenstvo u Azerbejdžanu i Gruziji (22. 09 – 1. 10).

– Šta je najveći problem? Sve! Mnogo toga ne funkcioniše u našoj igri. Ovo za sada nije naša odbojka i ono za šta smo trenirali. Da li ćemo imati vremena da sve to popravimo i opravdamo ulogu favorita na prvenstvu koju nam nameću? To ćemo tek videti… Da imamo jedan problematičan element to bismo mogli da pokrijemo drugim stvarima, ali brine što mnogo toga nije kao što bi trebalo da bude. Iskreno, naš najveći problem je motiv i zbog toga nema igre. Siguran sam da će na prvenstvu biti drugačije, ali se bojim da tada ne bude kasno – tvrdi trofejni stručnjak, poznat između ostalog i po tome što glasno i jasno spočitava greške ekipi, čak i kada pobeđuje.

Ono što ga čini nespokojnim uoči odlaska na kontinentalni šampionat, sa kojeg je samostalna Srbija donela (po) jednu titulu (2011. godine), srebrnu medalju (2007) i bronzano odličje (2015), jesu i slabe partije i dva poraza u tri provere sa Turskom na nedavnim pripremama u Antaliji. Osvajačice trećeg mesta sa Gran priju ovog leta nikako da sklope pobednički „mozaik“ posle tog takmičenja u Nankingu i dostignu nivo sa prošlogodišnjih Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, posle kojih su se neke važne igračice oprostile od nacionalnog tima, a neke se našle u čeljustima povreda. Kako god, odbojkaška javnost i one same dosta očekuju od nastupa na EP, a bitke u D grupi, sa Češkom, Holandijom i Belgijom pokazaće da li i ovog puta imaju materijala za velika dela. 

Rašićeva (ne)spremna za povratak

Kapiten Milena Rašić nije bila u protokolu utakmica sa Bugarskom, kao ni na parketu protiv Turkinja, jer se još bori s posledicama slomljene kosti stopala. Srednji bloker turske VakifBanke nedavno je skinula „čizmu“ sa noge, pa je uprkos velikoj želji članice idealnog tima poslednjih OI da se vrati u ekipu, veliko pitanje da li će biti spremna da pomogne Srbiji na Evropskom šampionatu.

O. N.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari