Oporavak Nikole Ivanovića obećavajući: Nadam se da ću zaigrati protiv Žalgirisa 1Nikola Ivanović i Marko Gudurić foto: Srđan Stevanović /Starsport

Košarkaše Crvene zvezde u petak očekuje gostovanje Valensiji u 17. kolu Evrolige (20.30). Crveno-beli se nalaze u nezavidnoj situaciji, opterećeni povredama nekolicine igrača, među kojima je i Nikola Ivanović.

Crnogorski plejmejker povredio je rebra na večitom derbiju u okviru ABA lige. Nezgodno je pao na koleno Zeka Ledeja, usled čega je došlo do povrede tri rebara.

U međuvremenu, na listi povređenih našli su se i centar Hasan Martin, kao i Luka Vildoza. Sva trojica neće igrati u Valensiji, međutim, pozitivna je stvar što bi Ivanović uskoro mogao da se pridruži saigračima u takmičarskoj ekipi.

„Već desetak dana radim sve osim kontakta i osećam se dobro. Malo sam danas radio i neke košarkaške elemente individualno, nešto agresivnije. Sve je u redu u principu, ali za sedam-osam dana treba da uradim još jedan skener i nakon toga dobijem dozvolu da radim sa ekipom“, otkrio je Ivanović.

Prema procenama lekara, sredinom januara bi trebalo da se vrati na parket.

„Tako je otprilike. Ne zna se tačan datum, ali se najiskrenije nadam da zaigram protiv Žalgirisa 20. januara.“

Imao je Ivanović velike bolove, usled povrede rebara. Naročito mu je teško bilo u prvih desetak dana.

„Dosadno je bilo. Prvih 10-12 dana katastofa. Nisam mogao ništa da radim, spavao sam sedeći, što je bilo veoma naporno, ali je u kratkom periodu postalo dosta bolje, verovatno je krenulo da zarasta. Počeo sam da radim neke stvari krajem prethodne godine i već desetak dana sam u solidnom treningu.“

Iako je, do trenutka povrde, bio važan deo rotacije, i bez njegove pomoći, crveno-beli su nanizali devet pobeda na jedanaest utakmica.

„Najteže je pratiti sa klupe. Iz dnevne sobe, kada ne možeš da pomogneš ekipi. Međutim, tako je kako je. Ekipa zaista igra vrhunski i srećan sam što smo zabeležili dobre igre i rezultate.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari