Oproštaj pred put u Rio 1

Najveći deo priprema taktičko-tehničke prirode košarkašice Srbije uradile su na Zlatiboru.

Zvanične šampionske Evrope, posle povratka sa planine, pojačane Anom Dabović, Sonjom Petrović i Aleksandrom Crvendakić, odigraće dvomeč sa reprezentacijom Turske, što će biti ujedno i najbolji oproštaj sa srpskom publikom pred put u Rio 30. jula na Olimpijske igre. Prvi duel odigran je sinoć, dok je drugi na programu u subotu uveče (18.00) u hali “Ranko Žeravica” na Novom Beogradu.

– S nestrpljenjem smo očekivale ove dve utakmice protiv Turske, kako bi se u što boljem svetlu prikazale našim navijačima. Odigraćemo ih u trenutku kada smo se konačno kompletirale, pa će u isto vreme poslužiti i za uigravanje, ali i kao provera forme posle priprema na Zlatiboru. Kako se bliži 7. avgust i prva utakmica na Igrama u Riju, sve smo svesnije našeg velikog uspeha, ali i zadatka da što bolje predstavimo Srbiju i da na terenu damo više od maksimuma za naš narod – istakla je kapitenka reprezentacije Milica Dabović.

Posle priprema u zemunskoj hali Vizura i na Zlatiboru srpske košarkašice očekuju još dve prijateljske utakmice u Riju protiv Australije i Brazila pred početak samog olimpijskog turnira. Prvi duel na Igrama je 7. avgusta protiv Španije, a protivnice u grupi su još i Kanada, SAD, Kina i Senegal.
– Posle napornih priprema i Evropskog prvenstva za igračice do 20 godina na kome smo napravile veliki uspeh (četvrto mesto prim. aut), izuzetna mi je čast što sam se priključila seniorskoj reprezentaciji. Uvek sa velikim zadovoljstvom dolazim da radim sa evropskim šampionkama, jer je lepo imati priliku trenirati sa najboljima, a posebno što se ovog leta tim sprema za Olimpijske igre – naglasila je Aleksandra Crvendakić, najmlađa u sastavu Srbije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari