Optužbe RK Partizana na račun direktora RK Vojvodina Darka Jevtića: Treba mu stati na put 1Foto: Shutterstock/RafikovaYana

Rukometni klub Partizan izdao je danas saopštenje za javnost u kome je uputio molbu državi i nadležnim insitucijama da kazne direktora Rukometnog kluba Vojvodina Darka Jevtića, zbog izrečenih pretnji, ucena i uvreda.

„Na početku ovog obraćanja ćemo zamoliti državu i sve relevantne institucije da stanu na put samovolji i bahatosti jednog čoveka. Darko Jevtić je postao simbol svega onog čega bi se svaki sportski radnik postideo i došlo je krajnje vreme da mu se stane na put“, navodi se u saopštenju Partizana.

Povod za izdavanje saopštenja bila je odluka Superlige Srbije da se utakmica prvog kola između Vojvodine i Partizana ipak igra u hali SPENS u Novom Sadu, umesto na Slanoj bari, što je bila želja Jevtića, s obzirom da ta hala ne ispunjava osnovne uslove za utakmicu povišenog rizika.

„Pretnje, ucene, vređanje, omalovažavanje, psihičko maltretiranje postali su svakodnevnica Darka Jevtića, a rukometni radnici, kontrolori, delegati, sudije, treneri protivničkih ekipa, ali i sami igrači, postali su taoci Vojvodine i njenog glavnokomandujućeg. Deceniju rukometni svet trpi torture i ćuti strahujući za sopstveni život, jer Darko Jevtić ne bira ni mesto, ni način, ni sredstva“, piše u saopštenju.

Vojvodina je osvojila Superkup Srbije u četvrtak u Banjaluci, pošto je pobedila Partizan rezultatom 24:22, a iz Partizana tvrde da je ponašanje Jevtića i trenera Vojvodine Borisa Rojevića pokvarilo utisak jedne spektakularne utakmice.

„Rojević je već tradicionalno pravio haos pored klupe, trčeći levo desno uz liniju, širio ruke, hvatao se za glavu, bacao karton za tajm-aut, skakutao kao u kavezu, ali i izgovorio strašne reči zapisničkom stolu i sudijskom paru koji je delio pravdu. Darko Jevtić je nekoliko redova iznad njega imao svoj performans, repertoar uvreda, pretnji i skandaloznih dobacivanja je bio baš u njegovom maniru“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da je Jevtić vređao porodicu sudijama Ivanu Mošorinskom i Aleksandru Pandžiću, kao i delegata utakmice Zoranu Mašiću, i da je Mošorinski Jevtića morao da prijavi policiji u Novom Sadu, iz straha za bezbednost svoje porodice.

Takođe, u saopštenju se navodi da je Jevtić uputio i pretnje pojedinim članovima Partizana, koji su se nalazili na drugom kraju hale.

„Prošlo je doba hvatanja za vrat, pretnje pištoljima, gađanja flašicama delegaciju protivnika, Partizan će stati hrabro i smelo na put Vojvodini i Jevtiću, braneći sve srpske klubove u nastojanju da spasi ovaj sport iz ruku jednog neotesanog čoveka“, piše na kraju saopštenja.

Vojvodina dočekuje Partizan u utakmici prvog kola Superlige Srbije u sredu, u 18.00.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari