Kako se kreću cene ulaznica za sportove na Olimpijskim igrama u Parizu? 1Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Organizatori Olimpijskih igara omogućili su praćenje nadmetanja najboljih sportista sveta za veoma prihvatljiva 24 evra, koliko koštaju najjeftinije ulaznice za sve sportove, dok se najskuplje prodaju u rasponu od 160 do 980 evra, u zavisnosti od sporta.

To ne važi za ceremonije otvaranja i zatvaranja Olimpijskih igara, gde su cene ulaznica višestruko veće, pa za otvaranje koštaju od 90 do čak 2.700 evra, a za zatvaranje od 45 do 1.600 evra.

Ako se može suditi po ceni ulaznica, najatraktivnija su takmičenja u atletici, plivanju i košarci, gde se najskuplje ulaznice prodaju po 980 evra.

Najskuplje ulaznice za boks su 520 evra, za odbojku i tenis 420, za džudo 380, za rukomet 320, za fudbal 300, za stoni tenis 280, za vaterpolo 200, za veslanje, rvanje i tekvondo 190, za BMX 180 i za skejtbord 160 evra.

Organizatori Olimpijskih igara u Parizu su naveli da je za ovogodišnje OI prodato ili dodeljeno 9,7 miliona karata, od čega je 8,7 miliona prodato, a milion dodeljeno, ali su naveli i da karata još uvek ima u prodaji.

Ukupno u prodaju je pušteno 10 miliona karata za Olimpijske igre.

Prethodni rekord u broju prodatih ulaznica držala je Atlanta 1996. godine, kada je prodato 8,3 miliona karata.

Počev od aprila, oko milion besplatnih karata je podeljeno lokalnim mladim ljudima, sportistima amaterima, osobama sa invaliditetom… To je učinjeno nakon kritika da su karte preskupe i da nisu svima pristupačne.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari