Organizatori Vimbldona objasnili zašto za Novaka Đokovića nema mesta u najavi turnira: „To je deo promotivne strategije“ 1Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Organizatori Vimbldona objasnili su zašto se na promotivnom videu, koji najavljuje predstojeći turnir, aktuelni šampio Novak Đoković pojavljuje tek u poslednjih par sekundi.

Nakon što je video objavljen na društvenim mrežama pojavio se veliki broj pritužbi zbog ovakvog odnosa prema najboljem teniseru sveta, a Sport klub je uputio pismo u kojem je zatražio objašnjenje za ovakav tretman Novaka Đokovića.

„Izuzetno smo ponosni što se Novak pojavljuje u našem promotivnom spotu i što je predstavljen kao jedan od šampiona kojem drugi igrači treba da budu izazivači. Kreativno, završna scena promo spota ima u sebi nekolicinu singl igrača koji su pozicionirani kao izazivači, te stoga nema ni Novaka ni Jelene u tom trenutku“, piše u odgovoru koji su organizatori Vimbldona uputili Sport klubu.

Oni su istakli da se radi o „promotivnoj strategiji“.

„Kako se približavamo turniru, a i tokom njega, Novak će imati istaknuto mesto unutar naše strategije. Takođe, sigurni smo da su navijači oduševljeni time što su na našim društvenim mrežama poslednjih nedelja videli mnogo objava kojima se proslavlja njegov najnoviji grend slem uspeh (23. titula na Rolan Garosu, prim. aut), kao i ’premotavanje’ na njegovo slavlje s porodicom na Centralnom stadionu“objasnili su organizatori turnira.

Ovogodišnji Vimbldon na programu je od 3. do 16. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari