Orlići vodili, pa slavili remi 1FSS/UEFA

Omladinska reprezentacija Srebije uzela bod protiv Izraela, na početku Evropskog prvenstva u fudbalu.

Najbolji srpski igrači do 19 godina mogli su da prođu bolje, ali i gore protiv vršnjaka, pa je konačnih 2:2 najrealniji ishod meča u Slovačkoj.

Početak je bio kao iz mašte selektora Aleksandra Jovića i njegove ekipe, jer je Marko Lazetić u 8. minutu, na sjajnu asistenciju Nemanje Motike, pokazao zašto ga je Milan kao tinejdžera odveo iz Crvene zvezde.

Ipak, samo devet minuta kasnije prednost je izgubljena. Bila je to loša efanzivca reakcija našeg tima, ispao je iz igre Stefan Leković, a Turgeman odmah proigrao Gloha, kojem nije bilo teško da savlada Ognjena Lukića.

Do kraja prvog poluvremena uglavnom se vodila borba između dva šesnaesterca, a obe reprezentacije imale su po jednu odličnu priliku. Srbija kada je Mihajlo Ilić pogodio stativu. a Izrael kada je Lugasi za malo promašio okvir gola.

U nastavku hladan tuš za Orliće. Ponovo je vrlo loše lošu reagovao Leković. Posle centaršuta, štoper Grafičara i Srbije nespretno je zahvatio loptu, koja je preskočila Lukića i pogodila stativu, a potom je rezervista Ahmed Said Ibrahim sa tri metra doneo rezultatski preokret.

Nije se naš tim demoralisao, šta više imao je par ozbiljnih šansi za poravnanje do kraja regularnog dela susreta, ali mu je to prošlo tek u trećem minutu nadoknade. Nikola Knežević je udarcem sa 20 metara pogodio prečku, sve to je sjajno ispratio Leković, i udarcem glavom matirao Glikliha (90+3), iskupivši se za prethodne indvidualne greške.

Sledeći meč, naši omladinci igraju 22. juna sa Engleskom, a cilj im je plasman u polufinale, što donosi prolazak na Svetsko prvenstvo U 20 sledeće godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari