Muška seniorska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedom je završila prvu fazu Evropskog prvenstva u Austriji i Češkoj, jer je posle Turske i Slovenije, sinoću Beču, bila bolja i od Austrijanaca – 3:0 (25:16, 25:19, 25:16), pa je s maksimalnih devet bodova, sa prvog mesta u A grupi, direktno otišla u četvrtfinale najjačeg kontinentalnog takmičenja.


Mada su ih pre toga Turci, oduzimanjem dva seta Slovencima u porazu od „zmajčeka“, većpoštedeli baražborbe za mesto među osam najboljih učesnika turnira, izabranici selektora Igora Kolakovića bili su maksimalni protiv jednog od domaćina, pa trijumf nijednog trenutka nije dolazio u pitanje. Ivan Miljkovići ekipa nisu morali mnogo da se troše s autsajderom, ali im je i to uloženo snage bilo dovoljno za lak i ubedljiv trijumf, zbog čega sada imaju tri dana za predah do duela s pobednikom duela Francuska – Turska.  

Kvartet siguran

Osim naše selekcije, u trci za medalje ostali su i pobednici ostalih grupa – Rusija, Slovačka i Italija, dok će drugoplasirani i trećeplasirani timovi (Turska, Slovenija, Finska, Francuska, Češka, Bugarska, Estonija, Poljska) u doigravanjun odlučiti ostale četvrtfinaliste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari