Poraz najboljih rukometaša Srbije od Francuske spada u one sportske neuspehe u kojima i gubitnik ima pravo na zrnce zadovoljstva – 28:34 (12:18).

Pao je „Čair“ posle gotovo dve decenije nepobedivosti naših selekcija u gradu na Nišavi, ali su se „orlovi“ pre toga hrabro isprsili pred moćnim vlasnikom poslednje olimpijske i svetske titule šampiona.

Ekipa novog selektora Seada Hasanefendića jeste na trenutke bila nemoćna žrtva fantastično čvrste, organizovane i pokretljive odbrane atleta iz najboljeg tima današnjice, odnosno njihovih šprinterski brzih i nepogrešivo preciznih kontranapada, ali je i na mahove pokazivala da ima „štofa“ za velika dela u budućnosti. Pobednik je odlučen još u prvom poluvremenu, kada su „galski petlovi“ diktirali tempo igre i rezultat, koji je varirao od plus jedan (samo u dva navrata) do šest golova razlike. Čim su, u nastavku, shvatili da Narcis Idart, Gigu i ostali nisu bauk, to jest, povezali konce defanzive i preko Ilića (sa sedam golova naš najbolji strelac), Vujina (5) i Stojanovića napravili par golgeterskih serija, naši igrači su došli u situaciju da se bore za senzacionalni remi u duelu sa velikim protivnikom, koji je bio sve samo ne revijalni. Međutim, sjajni Nikola Karabatić (7), iskustvo, perfektna uigranost, individualni kvalitet gostiju i naše greške vratile su stvari na početno i(li) realno stanje.

Sead Hasanefendić, selektor Srbije: Francuzi su pokazali zašto su olimpijski i svetski šampioni, pogotovo u prvom poluvremenu, u kojem smo više očekivali od naše odbrane. U pravu je kolega Onesta kada nam predviđa velike rezultate za dve-tri godine, ali iako ne želim alibije jasno je da moramo još mnogo toga napraviti i popraviti.

Momir Ilić, reprezentativac Srbije: Nismo bili pravi večeras. Ma koliko Francuzi bili veliki, morali smo s manje respekta i straha da udarimo na njih, jer bismo samo u takvim okolnostima mogli pokazati da smo dostojni šampiona.

Odmah posle utakmice naša selekcija otputovala je u Mađarsku, na Panon kup, gde će već večeras odigrati prvu utakmicu sa domaćom Mađarskom.

Karabatiću povelja, dres…

Srbija je na razne načine iskazala ponos zbog Nikole Karabatića. Rođeni Nišlija, sin Srpkinje Radmile i Hrvata Branka, od grada na Nišavi dobio je povelju njegovog sportskog ambasadora i statuu Cara Konstatina, od navijača ovacije, a od predsednika RSS Velimira Marjanovića dres naše reprezentacije. Osim jednog od najboljih rukometaša današnjice domaća publika naklonila se i selektoru „orlova“, transparentom „Meraklija – Antiću (Radomiru) hvala ti, Seade (Hasanefendiću) sada si ti na redu“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari