"Orlovi" izgubili od Austrije u Beču: Kako je počelo, dobro se završilo 1Foto: Beta/AP Photo/Matthias Schrader

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je od Austrije rezultatom 2:1 (2:1) u pripremnoj utakmici za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

U meču koji je odigran na stadionu “Ernst Hapel” u Beču, golove za domaćina postigli su Vimer u 10. i Baumgartner u 13. minutu, dok je strelac za “orlove” bio Pavlović u 35. minutu.

Dragan Stojković izmenio je sistem igre u odnosu na mečeve u kvalifikacijama, ali je na početku utakmice to izazvalo puno problema u poslednjoj liniji tima.

Austrijanci su prvu priliku imali već u 9. sekundi duela, da bi ubrzo potom poveli prvim golom Vimera u dresu reprezentacije, posle greške odbrane Srbije.

Samo tri minuta kasnije domaći su duplirali vođstvo nakon što je Grilič posle brze kontre asistirao Baumgartneru, a ovaj lako savladao Vanju Milinkovića-Savića.

Nedugo zatim selektor je promenio način igre, pojačao srednji red i zatvorio rupe u odbrani, ali igra njegovog tima u napad i dalje je bila neubedljiva.

Ipak, posle jednog dugog napada, Tadić je centrirao sa leve strane, Spajić šutirao glavom, lopta se odbila od stative, a Pavlović je iz blizine uspeo da pogodi mrežu.

Na početku drugog poluvremena Srbija je preuzela sredinu terena i posed lopte, ali je do šesnaesterca rivala stizala uglavnom posle prekida.

S druge strane, domaći tim se opredelio za kontra napade, međutim, bez velikih prilika za promenu rezultata.

Već posle petnaestak minuta igre u nastavku oba selektora su počeli da vrše izmene, što je donekle poremetilo ritam utakmice, ali bez bitnijih promena u taktici i dešavanjima na terenu.

Ipak, bilo je vidljivo da su Birmančević i Samardžić uneli puno živosti u igru Srbije u napadu.

Do kraja utakmice oba tima imala su po nekoliko dobrih napada, ali nisu uspeli da stvore opasnije šanse za gol.

Reprezentacija Srbije 8. juna u Stokholmu igra protiv Švedske poslednji trening meč pred odlazak u Nemačku.

Prvi meč na šampionatu Starog kontinenta ekipa selektora Dragana Stojkovića igra 16. juna protiv Engleske u Gelzenkirhenu, četiri dana kasnije sastaje se sa Danskom, a u poslednjem meču u Grupi C rival će im biti Slovenija (25. jun).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari