Osimen nadvisio Ronalda; skače do drugog sprata 1Foto: EPA-EFE/CESARE ABBATE

Napoli sigurno kroči put do titule čekane trideset godina. Ka tom ostvarenju nepogrešivo ih vodi nigerijski napadač Viktor Osimen.

Poslednji trijumf fudbaleri Napolija ostvarili su na gosotvanju Speciji (1:3). Osim osvojenih bodova i podebljane prednosti u odnosu na Inter, prvog pratioca (plus 13) navijači Napolija pamtiće susret i po tome da je Viktor Osimen napravio istinski raritet.

Naime, napadač iz Nigerije je kod drugog gola sovje ekipe, za prednost od 2:0, prilikom udarca glavom skoči fantastičnih 258 centimetara.

Osimen je tako nadvisio i Kristijana Ronalda, koji je, svojevremeno, decembra 2019. godine, na gosotvanju Sampdoriji, loptu zahvatio na visini 256 centimetara.

Ako se zna da je prosečna visina plafona u stambenim zgradama oko dva i po metra, jasno je da Osimen u skoku mođe da dođe do drugog sprata.

Ipak, obojica njih nisu ni blizu rekordera Serije A, štopera MIlana, Fikaja Tomorija.

Englez je maja 2021. godine, savladao golamana Juventusa u Torinu udarivši loptu glaovm sa visine od 261 centimetra.

Osimena krasi izvanredna igra glavom; on je samo u tekućoj sezoni pet puta tim delom tela postizao golove. Efikasniji u tom segmentu, u ligama petice, samo je Hari Kejn koji je sedam puta na pomenut način pogađao za Totenhem.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari