Osma medalja: Košarkašice osvojile bronzu 1Foto: www.oks.org.rs

Reprezentativke Srbije ispisale su istoriju ženske košarke u našoj zemlji, pobedivši selekciju Francuske u borbi za treće mesto na Olimpijskim igrama – 70:63 (10-18, 17-9, 15-28, 21-15)

Izabranice Marine Maljković su na taj način osvojile prvu medalju u istoriji Srbije, na svom debiju na najvećoj svetskoj smotri sporta. Ovom pobedom je Srbija dobila i četvrtu medalju u ekipnim sportovima na ovim Igrama, navodi se na sajtu Olimpijskog komiteta Srbije.

Izabranice Marine Maljković su na taj način osvojile prvu medalju u istoriji Srbije, na svom debiju na najvećoj svetskoj smotri sporta. Uzimajući u obzir i rezultate Jugoslavije, ovo je treća medalja za našu zemlju na Igrama kada se radi o ženskoj košarci – najpre je 1980. godine osvojena bronza u Moskvi, a osam godina kasnije i srebro u Seulu. Selektorka Srbije Marina Maljković rekla je da je osvojena bronzana olimpijska medalja čudo.

Ona je dodala da je u poluvremenu morala da bude oštra prema svojim igračicama da bi pobedile u teškoj utakmici.

“Da li shvatate da je osvojena bronzana medalja u ženskoj košarci. Ovo je izvanredan uspeh, imamo mi dobre sportiste, odbojkašice, košarkaše, ali ovo, ovo je čudo, čudo, čudo, velika radost”, rekla je Maljković za Rts.

Osma medalja: Košarkašice osvojile bronzu 2

Foto:www.oks.org.rs

Upitana šta je rekla svojim košarkašicama u poluvremenu, pošto su loše igrale krajem prve i u drugoj četvrtini, Maljković je rekla: “Bolje da ne čujete”.

“Prvi put u karijeri sam vredjala devojke, moralo je da pukne, da izadje to iz njih i da dobiju ovu tešku utakmicu”, rekla je selektora.

Ovo je ukupno osma medalja za našu zemlju u Rio de Žaneiru, druga bronzana, a do kraja pretposlednjeg dana takmičenja slavićemo još sigurno dve – pošto vaterpolisti od 22.45 igraju sa Hrvatima u velikom finalu, dok je rival odbojkašicama u borbi za zlato, od 03.15 po srednjeevropskom vremenu, selekcija Kine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari