Osmehnuo se brk Miška Ražnatovića: Zašto Jogi Farel nije došao u Partizan? 1Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Američki košarkaš Jogi Farel (30), koji igra i pklejmejkera i beka, potpisao je za podgoričku Budućnost, a bio je na pragu Partizana.

Servant Tahede, menadžer košgetera koji ima i NBA iskustvo, ali i utakmice u Evroligi (Panatinaikos) i ABA ligi (Cedevita Olimpija), obrazložio je zašto doskorašnji igrač Ajkula iz Šangaja nije došao među crno-bele.

„Šangaj je za otkup tražio 100.000 evra i mi smo ušli u taj proces. Sportskom direktoru Partizana Zoranu Saviću je to i predoćeno. Rekao je da mora da razgovara s trenerom. Farel je želeo da dođe, da igra u Evroligi, ali ga je Partizan potcenio. Ponuđen je ugovor na dva meseca, s opcijom da bude produžen do kraja sezone, a igrač nije bio zadovoljan ni finansijskim uslovima. Rečeno nam je da klub nema para da ponudi više“.

Budućnost je ugrabila priliku.

„Partizan je imao sedam dana da izjednači njenu ponudu. Ako zaista želiš igrača, onda to i uradiš, garantuješ celu godinu, a oni to nisu uradili. Jogi se tada odlučio za Budućnost. Kada sam to javio, poručeno je meni i mom partneru da nijedan naš igrač više nikada neće igrati u Partizanu. Zašto?“

 

Posebnu reakciju na ovu vest imao je i košarkaški menadžer Miško Ražnatović, koji od slučaja sa izraelskim plejom Jamom Madarom, koji je otišao u Fenerbahče, više neće sarađivati sa Partizanom.

„Zvuči poznato“, napisao je Ražnatović na društvenoj mreži Iks.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari