Ostaje žal za Olimpijskim igrama 1foto: Srđan Stevanović Starsport

Doći do Bogdana Bogdanovića nije nimalo jednostavno, naprotiv. Intervjue uglavnom daje „odabranima“, nije mu strano da novinare jednostavno „preskoči“ i jedino kada je sigurno dostupan jeste period u kome promoviše svoj košarkaški kamp, koji će ove godine organizovati od 27. do 29. avgusta na terenima Partizana na Kalemegdanu i u hali KK Dinamik na Dorćolu.

Najbolji srpski bek imao je odličnu sezonu u Atlanti. Houksi su se domogli finala Istočne konferencije (poraženi od Milvokija 4-2) a Bogdanović se pozicionirao kao jedan od pouzdanijih rešenja u spoljnoj liniji i to u svojoj prvoj takmičarskoj godini u kojoj je bio učesnik NBA plej-ofa.

Govoreći o cilju svog kampa, Bogdan je prokomentarisao i neodlazak reprezentacije Srbije na Olimpijske igre kao i povratak Željka Obradovića u Partizan.

Zbog učešća u doigravanju, Bogdanović nije mogao da pomogne saigračima tokom kvalifikacija za plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Italijani su bili bolji od Srbije i iz Beograda direktno obezbedili vizu za Japan.

– Teže je bilo gledati kvalifikacije. Na Olimpijskim igrama smo već morali da nađemo za koga da navijamo. Drago mi je da su neki sunarodnici došli do ciljeva. Ostaje žal sto se nismo kvalifikovali. Otići na Igre je nešto najteže. To je prošlost, fokusirajmo se na dalje. Pariz je za tri godine… – stava je Bogdanović.

Bogdan je nedavno posetio ekipu Partizana i srdačno proćaskao sa Željkom Obradovićem. Imao je privilegiju da sa popularnim Žocom sarađuje u Fenerbahčeu i da zajedno 2017. osvoje pehar u Evroligi.

– Nema potrebe pričati o mojoj ljubavi prema Partizanu. Sećam se obećanja i držim ga se, videćemo kad će biti. Još sam pod ugovorom (naredne tri seozne sa Houksima). Uvek imam velika očekivanja od Željka. Otišao sam iz Partizana da bih otišao na viši nivo. Verujem u njega, igrači će se adaptirati – uveren je košarkaš Atlante.

Od početka rada kampa BB, trajanje je ograničeno na poslednje dane vikenda u avgustu. Bogdanoviću prija rad sa mališanima, a vodeća ideja mu je bila da kamp bude takmičarskog tipa.

– Moja vizija je da ne traje predugo, uklopili smo se u moderno doba, jedan je vikend, kao ol-star vikend i da bude takmičarska varijanta. Ovo je prilika da se prikažu pred publikom, to je poenta kampa. Prvo kreće iz ljubavi, a odatle nastaje takmičarski duh. Radna etika je ključ uspeha. To smo pomenuli, to je glavna tema na kampu. Mladi da se naoružaju strpljenjem i da ne uzimaju ništa zdravo za gotovo. Imaš neke velike i male snove, svi hoćemo u NBA, Evroligu.. Tako je i meni tamo, želja mi je da ponovo uđem u plej-of. Ta velika scena je neki drugi nivo. To mi je sad motivacija – poručio je Bogdanović, kome je do uspeha bilo potrebno znatno više vremena i strpljenja nego što je to uobičajeno za talenta njegovog formata.

Ne bih ništa menjao

Bogdanović je ponikao u malom klubu sa Zvezdare, Žitko basketu. Dugo je čekao na šansu u Partizanu, više od dve godine, i tek po dolasku Duška Vujoševića dobio priliku da se nametne: „ Ne bih ništa menjao. Svako ima svoj put. Morao sam da ga tražim i to je put bez kraja. Stalno se menja. To mi je savet. Da budu strpljivi i veruju u sebe. To je ono što te drži i motiviše. Prvi veliki kamp je bio Kališ. Budi ti neko uzbuđenje. Uvek sam pričao da želim da napravim kamp ovde ako budem igrač – istakao je srpski reprezentativac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari