Rukometašice Pirota bez ijednog poraza sa 16 pobeda i dve nerešene utakmice uspele su da se iz Druge lige – Jug, plasiraju u Prvu ligu i ostvare san o kome su dugo sanjale. Ženski rukometni klub Pirot je dugo čekao na ovaj trenutak i sreća im se osmehnula, na radost navijača i ljubitelja rukometa u ovom gradu.

Trener pirotskih rukometašica Saša Pančić kaže da su rukometašice kluba zabeležile 16 pobeda i dva nerešena ishoda i sa sedam bodova prednosti ispred Kopaonika, osvojile šampionsku titulu.

– Konačno nam je uspelo da uđemo u prvoligaško društvo. Sa ekipom radim pune 23 godine. Ovo je za sve nas veliki uspeh. Uspeli smo da napravimo dobar tim i da osvojimo prvo mesto bez poraza. U tom timu je bilo starijih i mlađih igračica. U timu je i Nina Tošić koja se posle igranja u drugim klubovima vratila ovde. Tu je i dosta mladih igračica. Sve one su zaslužne za ulazak u Prvu ligu. Do tog uspeha se došlo mukotrpnim i dugogodišnjim radom i velikim odricanjem. Radilo se sa puno discipline i ljubavi prema rukometu. Mislim da smo kvalitetom i disciplinom ostvarili taj rezultat i toliko željeni cilj. Pirot je dobio Sportsku halu i zahvaljujući tome mi imamo i školu rukometa u kojoj stasavaju nove generacije rukometašica koje će naslediti sadašnju generaciju. Zahvaljujemo svima koji su nam svih ovih godina pružali podršku da stignemo do ovog cilja – kaže Pančić.

Jedna od najstarijih rukometašica Nina Tošić kaže da su svi u klubu radosni zbog ovog uspeha.

– Za mene, klub i ceo grad to je jedan od važnih trenutaka, jer se ono što smo godinama priželjkivali i ostvarilo. Imam iskustva iz Prve i Super lige i smatram da ova ekipa sa nekoliko adekvatnih pojačanja može da igra jednu od važnih uloga u Prvoj ligi – kaže Tošićeva.

Ivana Savić je u klubu već šest godina i kaže da su očekivali ovakav uspeh.

– Pre početka sezone obećali smo prvo mesto, i to obećanje smo ispunili. Posle pet godina ulazimo u Prvu ligu. Nadam se da ćemo u toj ligi postići zapažene rezultate. Postoji i strah, jer nas čekaju mnogo jači protivnici, ali ćemo se svojski boriti kao i do sada da ostanemo u toj ligi – zaključuje Savićeva.

 

Izazov i iskušenje

– ŽRK Pirot ima potencijala i očekujem da pružimo dobre rezultate i na terenima Prve lige. Za nas je to novi izazov i iskušenje. Igraćemo sa klubovima iz cele Srbije. Ima klubova iz Vojvodine, Beograda, Kragujevca, Bora… Pokušaćemo da ostanemo u tom društvu u Prvoj ligi. Nama će biti potrebna bar tri pojačanja. Sa ta tri pojačanja u klubu i sa postojećim sastavom i uz podršku SO Pirot, očekujem da pružimo dobre rezultate i u Prvoj ligi – kaže trener pirotskih rukometašica Saša Pančić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari