Otac Lazara Samardžića neće da pravi frku, Napoli nije Inter 1Foto: EPA-EFE/MASSIMO PICA

Reprezentativac Srbije trebalo bi uskoro da postane član slavnog italijanskog kluba.

Prošlog leta je navodno sve bilo utanačeno između Intera i Udinezea. Lazar Samardžić se pojavio i na lekarskim pregledima u Milanu, međutim kada je trebalo da stavi potpis na ugovor sa trostrukim prvakom Evrope, čitav posao stopirao je njegov otac.

Navodno, nepozvano, u posao se uključila treća strana koja nije imala pravo da zastupa interese reprezentativca Srbije tokom pregovora sa Interom.

Iziritiran, otac Lazara Samardžića, koji je ujedno i njegov menadžer, zatražio je od plavo-crnih da se pregovori obnove, našta velikan iz Milana nije želeo da pristane, posle čega je čitav posao obustavljen.

Šest meseci kasnije, uprkos tome što nije imao polusezonu u Udinezeu za pamćenje, naprotiv, Samardžić je dobio ponudu Napolija da se preseli u slavni klub iz Napulja.

Intenzivniji pregovori započeti su pred kraj 2023. a uskor bi trebalo da se formalizuju višegodišnjim ugovorom reprezentativca Srbije.

Otac Lazara Samardžića, prema saznanjima italijanskih medija, potvrdio je status teškog pregovarača, tačnije vrlo zahtevnog.

Još uvek nije definisano da li će Lazar imati udela u profitu koji će klub prihodovati na osnovu prodatih dresova, majica, sportskih rekvizita sa njegovim likom ali je izvesno da do zastoja u pregovorima neće doći.

Prema pisanju Gazete delo Sporta, otac Lazara Samardžića zahteva da plata igrača bude 3.000.000 evra godišnje; Napoli je trenutno spreman da ponudi milion manje ali je utisak da će dve strane u tom smislu postići kompromis.

Klubu iz Napulja se poprilično žuri, nameren je da već 14. januara Samardžić bude na raspolaganju Valteru Macariju protiv Salernitane.

De Laurentis, gazda Napolija, postigao je dogovor sa Udinezeom u vidu osnovnog obeštećenja od 20.000.000 evra, plus 5.000.000 na ime potencijalnih bonusa.

Trostruki prvak Italije želi da što pre reši pitanje dolaska Samardžića kako bi potom mogao da se usredsredi na angažovanje još jednog veznog fudbalera, po svemu sudeći Pjera Emilija Hejbjrega iz Totenhema.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari