Otac Novaka Đokovića otkrio koliko njegovom sinu znači igranje na Olimpijskim igrama: “Kada je Srbija u pitanju, tu kidam i ne okrećem se” 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Novak Đoković otišao je na operaciju meniskusa da bi bio spreman za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu, a njegov otac Srđan, gostujući u podkastu “Biznis priče” objasnio je koliko najboljem teniseru sveta znači da osvoji zlatnu medalju za Srbiju.

On je rekao da je Novak 2021. osvojio tri grend slem turnira, bio favorit i za trijumf na US openu, ali je zbog nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju bio fizički i psihološki nespreman za turnir u Njujorku, na kojem je izgubio u finalu od Danila Medvedeva.

Srđan Đoković otkrio je kako je pokušao da ubedi svog sina da ne igra u Tokiju.

Otac Novaka Đokovića otkrio koliko njegovom sinu znači igranje na Olimpijskim igrama: “Kada je Srbija u pitanju, tu kidam i ne okrećem se” 2
Foto: EPA/KOCA SULEJMANOVIC

“Noks, ako ti nešto znači moje mišljenje, mislim da ni slučajno ne bi trebalo da ideš u Tokio. Dug je put, druga zona, nema gledalaca, opet bi morao da ideš u karantin. To jednostavno bez gledalaca nije Olimpijada. Voli te tata“, pročitao je Srđan svoju poruku, a potom i Novakov odgovor:

„Naravno da mi znači tvoje mišljenje, tata. Hteo sam da uzmem tri-četiri dana da osetim kako mi je telo. Ja se uvek brzo oporavim, tako da to nije veliki problem. Patriotizam je mnogo jak u mom srcu i glavi, tata. Znaš me, kada je Srbija u pitanju, tu kidam i ne okrećem se“.

Srđan Đoković je ispričao da je posle ove prepiske sa sinom bio zatečen.

„Nisam mogao da se smirim od uzbuđenja i od ponosa ko zna koliko vremena, jer je to izgovorio moj sin. On je to naučio u svojoj kući, da je patriotizam iznad svega, da je Srbija naša majka koja nas je iznedrila i da nema drugu opciju“, rekao je Đoković senior.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari