Otkaz reprezentaciji Srbije, za Jokića postao rutina

Ostavite komentar


  1. Ma I ne treba da igraju… ni ova I ovakva država nije učinila ništa za njih, zašto bi oni činili išta za uzvrat?

  2. Navikli smo. Čovek nije patriota tog tipa, i to je sasvim legitimno. Pokazao je šta je i šta može, i ima pravo da iskulira, bude sa ćerkicom i suprugom, i gleda svoja posla. Za koga da igra?

  3. Dzaba mu velicina i slava kada nema casti i dostojanstva.Ne ceni svoje korene i svoju zemlju.Dzaba mu vozanje fijakerom po Somboru,narod je shvatio sve!!!

  4. Malo mi je muka od njega i njegovih izgovora. Ne treba ga više ni zvati. Za reprezentaciju i treba da igraju oni koji imaju nacionalni ponos, odgovarnost prema otadžbini i ljubav prema svom narodu. I ne, nisam Srbenda nego drugosbijanac, ali pamtim i Atinu 95 (i 87 sa SFRJ), i Indijanapolis i mnoga druga prrvenstva. I niko nije dozvoljavao sebi ovo što radi Jokić.

  5. За репрезентацију се игра пре свега срцем, а тек онда снагом, знањем, психом а понајмање обавезом.

  6. Pa poštenije reći, nego dođeš pa se „povrediš“ u prvoj četvrtini prve utakmice,a onda turizam o narodnom trošku,zar ne

  7. Nažalost naše društvo (takvo kakvo je već poslednjih 30+ godina) kod naše dece ne razvija Patriotizam, što je po definiciji ljubav prema svojoj zemlji i narodu, koja ravnopravno tretira druge zemlje i narode, te podrazumijeva negaciju isljučivosti, nego razvija Nacionalizam što je po definiciji izdizanje i glorifikacija jednog naroda ili nacije do nivoa superiornosti u odnosu na druge narode ili nacije. Nacionalizam podrazumeva konfrontaciju, sumnjičenje i isticanje razlika ili predrasuda prema drugim narodima ili nacijama. Iz tog razloga Jokić kao i mnogi drugi nemaju nikakav patriotski osećaj prema svojoj zemlji i ne mare što ne igraju za nju jer smatraju da je njihova zemlja zemlja Nacionalista a ne Patriota.

  8. U mnogo čemu je Jokić neobičan košarkaš: voli konje više nego košarku, šou biznis mu je dosadan, porodica mu je broj jedan, misli da su društvene mreže gubljenje vremena, i sve što ne nije poslovna obaveza (a košarka je za njega posao) on to odbija da radi. Koliko vidim nema patriotski osećaj što je jedino tipično kod njega kao i kod većine ljudi u Srbiji koji koliko vidim ne bi nikada volontirali mesec-dva u toku leta za dobrobit i slavu svoje države, ali će se mnogo ljutiti na vrhunskog sportistu koji želi da provede vreme za svojom porodicom i prijateljima. To smo mi. Vidimo trunku u oku drugog, a stablo svom oku nikada.

  9. Jednostavno ga voše na pozivati u reprezentaciju.
    I prestanite više posati o čoveku koji ne pripada ovom narodu i državi.
    Pišu dovoljno o njemu Ameri, na kraju krajeva tamo je i zaslužio da pišu o njemu.

    Njemu sve najbolje, a našim reprezentativcima da organizujemo doček kako i dolikuje.

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.