Otkaz Vladimiru Iviću bez logičnog objašnjenja? 1EPA/MAURIZIO DEGL'INNOCENTI

Srpski stručnjak više nije na čelu Krasnodara.

Obogatiće bankovni račun za1.500.000 evra, ali će mu sigurno ostati opor ukus zbog načina na koji je došlo do rastanka dve strane.

Krasnodar je prvi deo šampionata Rusije završio kao lider.

Vladimir Ivić hvaljen je u domaćoj javnosti kao trener koji je oduševio sve u ruskom fudbalu.

Uostalom, proglašen je bio i za najboljeg trenera jesenjeg dela šampionata, međutim samo nakon dva loša rezultata u nastavku sezone, uprava kluba odlučila je da ga otpusti.

Početkom marta, Krasnodar je remizirao sa Rubinom iz Kazanja, a potom izgubio od Rostova. Ispao je i iz domaćeg kupa porazom od Himkija.

Zenit iz Sankt Peteburga preuzeo je lidersko mesto na tabeli, sa bodom prednosti u odnosu na Krasnodar.

Bili su to razlozi zbog kojih je uprava kluba rešila da udeli otkaz srpskom stručnjaku, kojem tokom zimske pauze nisu uslišene želje u vezi sa dovođenjem adekvatnih pojačanja.

Stigao je Kevin Kastanjo za 7.500.000 evra iz meksičkog Kruz Azula, kao i Viktor Sa kao krilni napadač, ali je stigao kasno, tek nakon što Krasnodar nije uspeo da dovede Andriju Živkovića iz solunskog Paoka.

Moguće je da su u klubu bili iziritirani pisanjem domaćih medija, koji su poslednjih dana Vladimira Ivića dovodili u vezu sa moskovskim Spartakom.

Iako su takve tvrdnje demantovane, obostrano poverenje je verovatno poljuljano.

Ivić je uskraćen za mogućnost da sa Krasnodaorm osvoji trofej, u čemu je bio uspešan sa Paokom (grčki kup), odnosno Makabijem iz Tel Aviva (dve titule u Izraelu i jedan kup).

Za vreme mandata na klupi Krasnodara na 48 utakmica imao je skor od 27 pobeda, 11 remija i 10 poraza.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari