"Otpisani" napadač Crvene zvezde u flertu sa Lokomotivom 1foto:Srdjan Stevanovic/Getty Images

Žan-Filip Kraso mogao bi da bude prvi izlazni transfer crveno-belih narednog leta.

Jeste se zvezdaškoj publici predstavio kao igrač prefinjene tehnike, međutim Žan-Filip Kraso daleko je od pojačanja u ofanzivnom delu po standardima crveno-belih.

Imao je reprezentativac Obale Slonovače dobar početak sezone, postigao je pet golova u prva tri kola Superlige, ali je potom nestao sa napadačke mape.

Povremeno je umeo da napravi razliku na terenu, ali je tokom takmičarske godine sve manje bivao u prvom planu.

Ni kada je Barak Bahar otišao sa klupe Zvezde status Krasoa nije se popravio kod Vladana Milojevića, čini se potpuno razumljivo.

Osvajač poslednjeg Kupa afričkih nacija nije postigao nijedan gol u 2024. godini, na terenu je delovao isuviše letargično, opušteno i nezaineterovano što je u kombinaciji sa njegovom brzinom neretko primoravalo Milojevića da ga uvodi sa klupe i to po potrebi, pozicionirajući ga kao najsiturenijeg u napadačkoj formaciji, uprkos tome što Kraso nije klasičan špic.

Uprkos tome, prema informacijama iz Rusije, i za igrača u takvoj formi postoje zainetersovani klubovi.

Naime, Lokomotiva se spominje kao potencijalno buduća fudbalska destinacija za nekadašnjeg fudbalera Sent Etjena.

Petpolasirana ekipa u šampionatu Rusije u drugom delu sezone kuburi sa efikasnošću napadača – ni Timur Sulejmanov, ako ni Artem Dzjuba nijednom nisu uspeli da postignu gol što je nateralo čelne ljude da se okrenu opcijama na tržištu igrača.

Navodno, kontaktiran je i menadžer Žan-Filipa Krasoa, ali 27-godišnji fudbaler nije jedina opcija za Lokomtivu, već se pominje kao moguća u grupi onih koji fudbalera interesantnih za Lokomotivu.

Trener Milojević pohvalno se izrazio o pristupu i radu Krasoa, ističući da je spreman i da menja formacije kako bi mu pronašao adekvatnu poziciju u sistemu sa dvojicom ili trojicom najisturenijih.

Ipak, s obzirom na to da je Zvezda u jeku borbe za titulu u domaćem šamponatu, tačnije duplu krunu teško je očekivati da će dokazani stručnjak previše eksperimentisati.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari