Otvorene Sportske igre mladih na Zlatiboru 1Foto: Opština Čajetina

Na Zlatiboru su danas svečano otvorene Sportske igre mladih, najveća manifestacija amaterskog sporta za decu i omladinu na ovim prostorima, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva.

Mladima iz zemalja u regionu je omogućeno potpuno besplatno učestvovanje u takmičenjima u deset sportskih disciplina. Oni igraju mali fudbal, odbojku na pesku, ulični basket, rukomet, odbojku, igru između dve vatre, stoni tenis, tenis, šah i bave se atletikom.

Kako navode organizatori, za prethodnih 25 godina više od dva miliona učesnika je kroz druženje i sport promovisalo način života čiji su osnovni postulati razumevanje, prijateljstvo, poštovanje različitosti, solidarnost i fer-plej, kao najdelotvornija alternativa svim negativnim uticajima današnjice.

Sportske igre mladih na Zlatiboru je otvorio predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović, koji je naglasio da lokalna samouprava ulaže značajna sredstva u razvoj sportske infrastrukture za najmlađe.

“Bitno je da ih naučimo da se takmiče, da pobede ali i da znaju da podnesu poraz, uz druženje i poštovanje drugih“, rekao je Stamatović.

Direktor takmičenja, Filip Komarica, najmlađima je uputio poruku „da je najbitnije da na ovom takmičenju steknu nove prijatelje i da kao krajnji cilj svega budu dobri ljudi“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari