Ovako bi izgledao Dražen Petrović da je živ: Umetnik iz Zagreba napravio portret košarkaške legende uz pomoć veštačke inteligencije 1Spomenik Draženu Petroviću. Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Filip Filković, reditelj i umetnik iz Zagreba, napravio je seriju portreta poznatih ličnosti uz pomoć veštačke inteligencije, a među njima je i slika kako bi izgledao Dražen Petrović da nije stradao u saobraćajnoj nesreći 1993. godine.

„Fan sam Dražena Petrovića i uvek mi je rani završetak njegove priče bio tragičan pa sam hteo da vidim kako bi izgledao da je još uvek živ, kakva bi mu bila karijera.

Kada sam generisao nekoliko slika i dobio malo starijeg Dražena sa sedom kosom napravio sam reel koji zamišlja kakva bi njegova putanja u NBA bila da je bila malo duža”, prokomentarisao je reditelj i umetnik Filip Filković Philatz svoju objavu na Fejbuk profilu.

Reel naziva „Dražen Petrović (Beyond 1993) – AI‘s Take on What Could Have Been, koji se može pogledati na Filkovićevom Instagram ili Fejsbuk profilu, bio je prvi u seriji njegovih AI radova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari