Ozbiljnost nakon predaha 1

U poslednjem susretu šestog kola ABA lige sastaće se MZT, tim koji je dovođenjem crnogorskog košarkaša Radosava Spasojevića umesto Amerikanca Danijela Džensena poslao poruku da ove godine želi da bude iznad proseka, i Crvena zvezda, koja nakon velike evroligaške pobede nad Makabijem, treba da pokaže da ABA liga ostaje prioritet ove sezone.

Prošle godine crveno-beli imali su samo jedan poraz tokom celog regionalnog takmičenja, dok sada posle pet kola imaju već dva izgubljena meča. Pred susret sa skopskim timom trener crveno-belih Dušan Alimpijević ponavlja istu poruku koju je uputio igračima posle poslednjeg poraza od Cedevite, a to je da svaki susret zahteva ozbiljan pristup i da nema lakih rivala.

– Kao što sam i rekao na konferenciji nakon pobede nad Makabijem, konačno smo imali malo više vremena da se osvežimo i treniramo na prvom mestu. Prvi protivnik koji nam sledi je MZT, koji je pre nekoliko dana promenio igrača, i umesto Amerikanca Jansena, doveo Radosava Spasojevića čime je ovakvim potezom, u ranoj fazi sezone, pokazao da ima svoje ambicije. Stabilan su ligaš, dobra ekipa i ovoj utakmici moramo da pristupimo kao i svakoj, maksimalno ozbiljno. Za nas je dobra vest i veliko pojačanje činjenica da nam se u tim i rotaciju vraća Nemanja Dangubić koji je izuzetno važan za ovaj tim – rekao je Alimpijević pozivajući navijače da dođu u ponedeljak u dvoranu „Aleksandar Nikolić“, jer „sa njima ili bez njih, nije isto“.

Nakon utakmice protiv MZT-a Zvezdu čekaju Bamberg, Partizan, Unikaha, pa prvotimac Stefan Lazarević ističe da im je predah od četvrtka do ponedeljka dobrodošao, ali i upozorava da ako Zvezda nema pravi pristup svako može da je pobedi.

– Uvažavamo maksimalno ekipu MZT-a, igraju dobro, promenili su i igrača brzo, što govori da žele da zabeleže zapažene rezultate u ovoj sezoni. Moramo da odigramo dobru utakmicu ako želimo bodove, videli smo i kroz ovu prvu četvrtinu ligaškog dela da praktično svako svakog može da pobedi, ako pristup nije pravi. Za nas je ova pauza od četvrtka do ponedeljka došla u pravom trenutku nakon izuzetno teško ciklusa, i pred početak novog. Dobro smo trenirali, i spremni smo za ovu utakmicu – istakao je Lazarević.

Meč Crvena zvezda mts – MZT igra se u ponedeljak od 18 sati, uz direktan prenos na TV Arena sport. Crveno-beli su u prethodnom kolu ABA lige poraženi od Cibone, dok je MZT izgubio od Cedevite, nakon čega je odlučio da dovede Radosava Spasojevića umesto Amerikanca Danijela DŽensena, koji nije opravdao očekivanja. Spasojević je prošle sezone igrao za Mega Bemaks, beležeći u proseku 9,9 poena i 3,5 skokova tokom 19 mečeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari