Pablo Laso: Ne poznajem predsednika Crvene zvezde 1 foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Pablo Laso, posle više od decenije uspešne saradnje, nedavno se na neslavan način rastao sa Real Madridom. Iako je od doktora dobio potvrdu da posle infarkta može da nastavi sa trenerskim radom, Madriđani su odlučili da sa njim prekinu saradnju. Tim povodom, Laso je organizovao konferenciju za novinare, dotakavši se i navodne ponude Crvene zvezde.

Na poslednjoj Skupštini kluba, Nebojša Čović, predsednik Crvene zvezde, izjavio je da je klub pokušao da kontaktira Pabla Lasa, po saznanju da je završio mandat u Real Madridu.

Prvo su saradnici španskog stručnjaka naveli da nikakvog kontakta sa Zvezdom nije bilo, što je potvrdio i sam Laso tokom današnjeg izlaganja.

„Gajim veliko poštovanje prema Crvenoj zvezdi kao klubu i timu, ali ne poznajem predsednika. Bio sam veoma iznenađen kada sam čuo da su pričali o meni jer nisam imao nikakav kontakt sa njima. Moja reakcija je bila više od samog iznenađenja. Kada sam se malo raspitao, jer sam pomislio da su možda razgovarali sa mojim menadžerom, on je bio jednako iznenađen kao ja. Zapravo, nekoliko dana kasnije, i sam predsednik je to negirao. Ako se moje ime pojavi, to će biti zbog toga što sam radio dobar posao, a siguran sam da bi svakom profesionalcu to bilo drago“, jasan je dvostruki osvajač Evrolige sa Real Madridom.

Madridski Real je Lasu pre desetak dana uručio otkaz i za novog trenera imenovao Ćusa Matea. Iskusni stručnjak je u finišu prošle sezone doživeo infarkt, zbog čega se dovela u pitanje njegova budućnost u ‘kraljevskom klubu’.

Laso je na klupi Reala bio od 2011. godine, a od tada je ‘kraljevski klub’ osvojio dve titule u Evroligi i šest u španskom prvenstvu, uz šest trofeja u Kupu kralja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari