Pablo Laso posetio trening Partizana: Biće teško u Evroligi, Srbija će osvojiti Evrobasket 1Screenshot - Youtobe.com/BC Partizan TV

Pablo Laso se letos rastao sa Realom, klub se nije džentlmenski poneo prema jednom od najuspešnijih trenera u istoriji Madriđana, obrazloživši odluku zdravstvenim problemima proslavljenog stručnjaka. Laso je još uvek bez angažmana, a deo slobodnog vremena iskoristio je da poseti trening Partizana.

Laso je ponovio, u razgovoru sa klupsku televiziju Partizana, da se dobor oseća posle doživljenog srčanog udara i izvršene operacije.

Istakao je dvostruki osvajač Evrolige sa Realom da su pred Partizanom ove sezone velika i teška iskušenja.

„Uvek je teško za novi klub u Evroligi, ali Partizan ima Obradovića. Njegovo iskustvo će biti dragoceno i verujem da će uz njegovu pomoć moći ravnopravno da se takmiče. Čuo sam za novosti o prodaji sezonskih karata i to je veoma važno. Beograd je uvek teško gostovanje. Igrao sam protiv Partizana i Crvene zvezde i uvek je bilo teško pobediti. Znam da će se Partizan boriti. Imaju dobar tim i odličnog trenera“, istakao je Laso.

Crno-beli su trenutno u Španiji, tačnije Madridu. Odigraće tri prijateljske utakmice, a prvi rival biće im Fuenlabrada, klub sa kojim su u prijateljskim odnosima.

Upitan da prokomentariše i razvoj situacije na Evropskom prvenstvu, Laso je procenio da će Srbija postati šampion Starog kontinenta.

„Nedavno sam svom prijatelju rekao da će Srbija osvojiti Evrobasket. Mislim da stvarno ima velike šanse. Pešič radi dobar posao. Na parketu ima dva velika lidera. Micić i Jokić igraju veoma dobro, ali i ostali poput Lučića i Kalinića su konstantni. Svi rade svoj posao i prema mom mišljenju su jedan od favorita. Sve je ipak otvoreno, igra se na jedan meč. Slovenija ima odlične igrače, Luku, tu je i Grčka, Litvanija, Španija. Sve je moguće u jednoj utakmici, ali mislim da Srbija ima najveće šanse.“

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari