Pablo Laso "razočarao" crno-bele: Moneke ostaje u Baskoniji 1Foto: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Nigerijski košarkaš neće ovoga leta menjati sredinu.

Faktički od kraja prošle sezone trajala je saga u vezi sa tim gde će Čima Moneke igrati u idućoj takmičarskoj godini.

Dugo se pisalo i govorilo o tome da je Partizan veoma zainteresovan da dovede atraktivnog i defanzivno veoma pouzdanog igrača, međutim dolaskom Pabla Lasa kompletan ambijent u Baskoniji menja se u pozitivnom smislu po velikana iz Baskije.

Moneke ima aktivan ugovor sa klubom iz Vitorije za iduću sezonu, međutim postojala je mogućnost i da zainteresovani obeštete Baskijce i tako odvedu Nigerijca.

Navodno je visina obeštećenja iznosila nestvarnih 1,5 miliona evra što je automatski odbilo crno-bele da naprave značajan finansijski manevar kako bi angažovali pouzdanog igrača na mestima tri i četiri.

Dolaskom Lasa na mesto šefa struke označen je, po svemu sudeći, i početak konsolidovanja redova, što se može videti i na osnovu odluke trofejnog stručnjaka da zadrži Monekea u ekipi.

Obraćajući se medijima na predstavljanju kao trener velikana iz Vitorije, na pitanje u vezi sa ostankom Monekea u ekipi, Laso je dao poprilično jasan odgovor.

– Čima Moneke ima ugovor sa Baskonijom. Danas ga imamo i vrlo smo srećni s njim.

Jedan od bitnijih igrača u ekipi činiće okosnicu i u narednoj sezoni, zajedno sa Markusom Hauardom, koji, takođe, neće moći da promeni sredinu jer na njega Laso ozbiljno računa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari