Pablo Laso: Zvezda može da pobedi svaku ekipu jer ima kvalitet 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Košarkaši Zvezde pobedili su Baskoniju 78:71 i ostvarili drugu pobedu u drugoj utakmici u novoj sezoni Evrolige.

Trener Baskonije Pablo Laso rekao je da je Zvezda od početka vodila i čuvala prednost, a da je dobra stvar što je njegova ekipa do kraja utakmice bila u igri.

– Potreban nam je kontinuitet, ne možemo da uradimo dobru stvar u odbrani, a lošu u napadu i obrnuto. Moraćemo da se popravimo ako hoćemo da dobijamo utakmice – rekao je Laso.

O je naveo da Zvezda ima veoma dobar tim i igrače koji u svakom trenutku mogu da reše utakmicu.

– Tu su Kalinić, Nedović, Teodosić, Kenan. Kontrolisali su situaciju do samog kraja. Ako hoćete da ih pobedite, ne možete da čekate poslednji trenutak. Imaju odličan tim, mogu da pobede svaku ekipu jer imaju kvalitet – naveo je Laso.

Baskonija je u prvoj utakmici u Evroligi prošle sedmice pobedila Partizan, a Laso je upitan da uporedi dve beogradske ekipe.

– To su dve totalno različite ekipe. Partizan ima totalno novi tim, nove igrače, sa neverovatnim fizičkim mogućnostima. Zvezda ima talenat i iskustvo. Bilo bi za mene loše da sada kažem da je jedan tim bolji. Još je rano pobeda protiv Partizana ne znači ništa, kao što ni ovaj poraz od Zvezde ne znači ništa. Poštujem oba kluba u Areni je teško igrati, moramo da napredujemo – dodao je.

Na pitanje o slabijem učinku Hauarda u utakmici, pošto je postigao sedam poena, trener je rekao da će trebati vremena da uđe u najbolju formu, ali i da ga je Zvezda dobro čuvala.

– Odvojili su ga od lopte, a mi moramo da naučimo da kada se to dogodi, da drugi igrači iskoriste tu šansu. Imao je tri lične greške u prvom poluvremenu, to mora kontroliše. Danas nije imao najbolju utakmicu, verovatno je sada nervozan jer misli da je mogao bolje. Mislim da svi u ekipi mogu bolje – rekao je on.

Laso je dodao da je Evroliga izuzetno teško takmičenje i da o tome govore i rezultati iz domaćih liga za vikend, pošto su izgubili i njegova ekipa, Zvezda, Žalgiris.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari