Pada transfer rekord Premijer lige: Nije više 121 milion evra nego 122 1Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Engleski reprezentativac Deklan Rajs (24), igrač sredine terena sa izraženijim odbrambenim svojstvima, preći će iz Vest Hema u Arsenal za 122 miliona evra (s bonusima i do 140), a to će onda biti rekord u transferima u Premijer ligi.

Do sada je najskuplji novajlija Rnco Fernandez (22), svetski prvak s Argentinom, koga je Čelsi u poslednjem zimskom prelaznom roku  platio Benfici 121 milion. Rajs će za višegodišnji ugovor dobijati oko 17 miliona evra po sezoni i biće među najbolje plaćenim igračima u engleskom prvenstvu.

iz Vest Hema odlazi s trofejem koji je podigao kao kapiten. Londonski klub je trijumfovao u Ligi konferencije (s 2:1 savladana Fiorentina), što mu je prvo evropsko znamenje posle 1965.

Rajs bi trebalo da bude među Arsenalovim putnicima za utakmice u SAD. Igraće se protiv selekcije MLS soker lige, Mančester junajteda i Barselone. „Tobdžije“, koje su iz Čelsija dovele nemačkog napadača Kaija Haverca za 76 miliona evra, prvi pripremni meč su i odigrale baš u Nemačkoj, protiv Nirnberga – 1:1.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari