Panatinaikos hoće da "blindira" Atamana petogodišnjim ugovorom 1foto:Starsport

Iako ima aktuelan ugovor sa Atinjanima, gazda kluba želi da turskom stručnjaku drastično poveća primanja.

Uspeo je Ergin Ataman da već u prvoj sezoni na klupi Panatinaikosa osvoji Evroligu čime je „kupio“ ne samo navijače kluba već i nepredvidivog gazdu Dimitrisa Janakopulosa.

Vlasnik Panatinaikosa toliko je oduševljen likom i delom Ergina Atamana da je spreman da mu ponudi novi petogodišnji ugovor kojim bi mu primanja bila drastično povećanja.

Turski stručnjak ima pravno obavezujući sporazum i za narednu takmičarsku godinu u Panatinaikosu, međutim njegova primanja od 1.200.000 evra po sezoni nisu u skladu sa njegovim trenerskim znanjem, smatra Janakopulos.

Harizmatični vlasnik aktuelnog osvajača Evrolige pripremio je ugovor na pet godina za turskog stručnjaka, koji, pak, smatra da nema potrebe da se stvara tenzija i da ugovor u današnjem sportu nema očekivanu težinu.

– Nisam u žurbi. Nemam zahtev da se odmah produži ugovor. Predsednik zna koliko sam srećan u ovoj sredini i verovatno je i on opušten. U profesionalnom životu nikad ne znaš šta će se sledeće desiti. Videćemo šta će biti u narednim danima. Trenutno je u Atini sve veoma lepo i postoji ogromna ljubav. Naravno, voleo bih da ostanem u Panatinaikosu još mnogo godina posle ove ljubavi i uspeha, ali kao što sam rekao, predsednik i moj menadžer će to oceniti profesionalno. Ne volim da pričam previše o ovim stvarima. Razmotrićemo ovo u narednim danima – poručio je Ataman.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari