Ovo je najveća prevara i krađa u istoriji paraatletike: Srpski paraolimpijac razočaran oduzimanjem srebrne medalje 1Foto: Nenad Kovačević

Reprezentativac Srbije Nebojša Đurić, kojem je oduzeta srebrna medalja na Paraolimpijskim igrama u disciplini bacanje kugle, izjavio je da je to jedna od najvećih prevara u istoriji paraatletskog sporta.

Đurić, koji je u svojoj disciplini bio drugi, iza Bugarina Ruždija Ruždija, ostao je bez odličja zato što njegova oprema nije bila u skladu sa pravilima.

“Ovo je, verovatno, jedna od najvećih krađa i prevara u istoriji paraatletskog sporta. Došao sam kao sedmi ili osmi favorit, na kraju sam medalju osvojio čudom i krvavim radom, kako mojim, tako i trenera. Zahvalio bih se čitavoj naciji i našim porodicama, prijateljima, svima koji su nas bodrili, osećali smo tu podršku. Hvala narodu koji nas prati, medijima i nadamo se da ćemo uvek imati podršku”, izjavio je Đurić za RTS.

Kako je navedeno na sajtu Paraolimpijskih igara u Parizu, umesto Đuriću, srebro je pripalo Irancu Zafaru Zakeru, dok je bronzu osvojio Leh Stoltman iz Poljske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari