Parada? Konjičke trke su mi u nedelju, pitaću da mi pozajme avion 1Srdjan Stevanovic/Getty Images

Kao da je jedva čekao da se veliko finale završi pa da u što kraćem roku može da se vrati u Sombor. Nikoli Jokiću proslava titile remeti plan da već za vikend bude u svom gradu.

Ništa na profesionalnom planu ne može Nikolu Jokića da izbaci iz ravnoteže. Istorijska titula Denver Nagetsa, osvojena rano jutros po srednjeevropskom vremenu, MVP titula za najkorisnijeg igrača finalne serije sa Majamijem, neverovatan broj čestitiki i izvesno priznanje za najboljeg srpskog košarkaša svih vremena nisu dovoljni razlozi da se Nikola Jokić makar na kratko uznese i pomisli da je vredno ostajati u Koloradu sve dok to navijači budu tražili.

Neposredno nakon što su Nagetsi naterali Majami na kapitulaciju, rešivši seriju sa 4-1 u pobedama, Jokić se mislima prebacio u svoj Sombor iščekujući prvi momenat kada će se vratiti u rodni grad.

Možda bi već čekirao kartu za Beograd da kojim slučajem glavna proslava titule i čuvena parada autobusom, koja je obavezni deo slavlja za sve NBA šampione, nije organizovana za četvrtak.

– Daaa! U nedelju imam konjičke trke. Ne znam da li ću stići na vreme. Parada je u četvrtak, možda u petak… Ne znam, pitaću Džoša (sina vlasnika Nagetsa Stena Kronkija, prim.aut) da mi da avion – ne u potpunosti šaljivom tonu, poručio je Jokić koliko mu je stalo da već za vikend bude u Somboru.

Javnost je saglasna sa time da je zaslužio sve pa i da dobije takvu vrstu pomoći od strane vlasnika kluba iz Kolorada.

– Pritisnuću ga, ne osećam se loše zbog toga.

Opšte je poznato da je Jokić pasionirani zaljubljenik u konje i da kod kuće ima svoju ergelu o kojoj se redovno stara sa najbližim saradnicima.

On je i džokej na amaterskom nivou i neko ko „diktira“ konjima kako da trče u kasu.

Nema sumnje da će se sa porodicom naći u avionu čim bude dobio odobrenje od strane ljudi iz kluba.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari