"Parni valjak" kreće od Nikšića 1Foto: STARSPORT

Plasmanom u nokaut rundu Lige Evrope, Partizan je prošle sezone pomerio klupske granice van srpskog fudbala, ali drugoplasirani tim minule Superlige ovog leta mora ranije nego inače da krene u bitku za isto takmičenje.

I, ako sve bude kako predviđaju u Humskoj, već u večerašnjoj utakmici u Nikšiću pokaže pljevaljskom Rudaru ko ima „preče pravo“ prolaska u drugi krug kvalifikacija.

– Očekujem dobar rezultat, a to znači pobeda. Mi smo Partizan i zato uvek moramo da idemo na pobedu. To je naša obaveza – kratko i jasno definiše lična i timska očekivanja standardni zadnji vezni crno-belih Saša Zdjelar, čiji je ugovor u međuvremenu otkupljen od grčkog Olimpijakosa.

Očigledno uveren u prolaz, strelac odlučujućeg gola u majskom finalu nacionalnog Kupa podseća, ipak, na težinu puta nakon „već viđene“ eliminacije Pljevaljaca, čija se mreža samo jednom zatresla u 180 minuta dvomeča sa Karabagom u 2. etapi trke za Ligu šampiona 2015/2016, inače od jeseni 2017. prvim klubom iz Azerbejdžana učesnikom elitne LŠ.

– U ovoj sezoni želimo da vratimo titulu i ponovo napravimo velike stvari u LE, ali ne znam da li ljudi znaju da će ove sezone biti teže u Evropi, zbog novina u kvalifikacijama i jačih protivnika. Nama je jasno i to da svi skupa i svako pojedinačno moramo biti još bolji nego do sada.

Dueli sa neatraktivnim rivalima umeju često da budu klizav teren za one što vole da prištede na trudu kada preko puta sebe imaju „male“ ekipe.

– Spremni smo i motivisani za ovo gostovanje. Nadam se da ćemo pobedom ući u novu sezonu – tvrdi polivalentni igrač sredine terena Danilo Pantić, na startu novog ciklusa pozajmice od Čelsija.

Nemanja Nikolić je doveden pre nepuna dva meseca da bude starter u špicu, umesto tek prodatog najboljeg golgetera „parnog valjka“ Leandrea Tavambea (otišao u Saudijsku Arabiju), a kao kompanjon novajliji Rikardu Gomešu u novoj prvoj formacijskoj opciji sa dvojicom napadača.

– Bez obzira što to nije više ekipa protiv koje sam igrao i što je Rudar autsajder protiv Partizana to je ozbiljan klub i treba ga poštovati. Potrebno je da potpuno skoncentrisani uđemo u meč, a onda i na terenu potvrdimo ulogu favorita – kaže pridošlica iz subotičkog Spartaka.

Na golu, ipak, Stojković?

Jedan od manira trenera Miroslava Đukića je da često i nepredvidljivo „meša karte“, a onda ih dugo krije od javnosti i rivala, pa ćemo tako tek danas znati koliko su tačne informacije da će u sezonu zakoračiti s do sada ređe korišćenim sistemom 4-4-2 i da će to učiniti s drugačijim kadrom od onog sa test mečeva. Navodno, mrežu će čuvati Vladimir Stojković (mada je do skora odmarao od Mundijala, zadnju liniju će činiti starosedelac Svetozar Marković, dvojica novajlija za koje se do skora pričalo da nisu još u pravoj formi – Gabrijel Enake (desni bek) i Mark Valijente (štoper) te golobradi produkt klupske škole Zlatan Šehović (levi bek), koji je sve oduševio na pripremama. Vezni red trebalo bi da čine Saša Zdjelar i Marko Jevtović (u defanzivnijim ulogama), Sejduba Suma i Danilo Pantić (na ofanzivnijim pozicijama), dok se u špicu trebalo najavljuju Nemanja Nikolić i Rikardo Gomeš, pri čemu se od drugog očekuje da pravi prevagu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari