Partizan izgubio od Burse i ispao iz Evrokupa 1Foto: starsport

Košarkaši Partizana izgubili su posle produžetka u beogradskoj Areni od Burse 95:103 (20:20, 18:17, 22:27, 24:20, 11:19) u osmini finala Evrokupa i oprostili se od daljeg takmičenja.

U regularnom toku bilo je 84:84,  imali su crno-beli dobijenu utakmicu, vodili su pet poena prednosti u poslednjem minutu, zatim tri na sedam sekundi do kraja, a onda umesto da naprave faul, dozvolili Holandu da šutem za tri poena odvede meč u produžetke.

U nastavku su gosti bili u velikoj psihološkoj prednosti, lako su razbijali odbranu crno-belih i brzo stekli nedostižnu razliku. A igrači Partizana delovali su i psihički i fizički iscrpljeno. Velika šansa da se ode dalje u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju otišla je u nepovrat, timskih i individualnih grešaka bilo je taman toliko da su pobedili sami sebe i blizu 20 hiljada ljudi koji su im davali glasnu podršku.

A videlo se već na samom startu da je atmosfera više opterećivala domaće nego goste. Partizan je bio previše nervozan, šut je bio katastrofalan. U prvom poluvremenu za dva poena šutirali su 10-26, od toga promašenih šest-sedam zicera, i 5-15 trojke i u igri ih je održao ofanzivni skok (12). Panter je završio tu deonicu bez koša iz igre sa samo dva pogođena penala.

U nastavnku nije bilo ništa bolje, crno-beli su skoro sve vreme morali da jure rezultat, probudio se doduše Panter, i Madar je dao značajan doprinos, a sasvim solidni su bili Avramović i Lesor. I kompletna priča je privedena srećnom kraju, ali je onda usledila gomila grešaka, i na terenu i kraj njega.

Crno-beli su davali koševe ili slobodna bacanja, a onda u „proslavljanju“ poena primali koševe za par sekundi kad je vreme radilo za njih. Bilo je i nekoliko ishitrenih pokušaja zakucavanja, šuta sa sedam metara i konačno- taktički neshvatljivo, na sedam sekundi do kraja sa plus tri, dozvolili su Holandu da šutne i pogodi trojku, a bilo kakav faul makar i u „mrtvom“ vremenu, značio bi samo dva slobodna bacanja za protivnika.

Bursa je šutirala odlično za tri poena 13-25, i to je na kraju i presudilo. U drugom poluvremenu su popravili i skok, igrali su sve vreme potpuno staloženo i na kraju spremno pokupili poklon od domaćih.

Najefikasniji kod Partizana bio je Avramović sa 23 poena, Lesor je dao 20, Panter 13 i Ledej 11. U Bursi Endrjus je dao 24, Bitim 20, Holand 17 a Nidam 14.

Bursa će u četvrtfinalu gostovati Cedevita Olimpiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari