Partizan doveo zanimljivo rešenje u manevru: Frank Kanute stigao u Humsku 1Frank Kanute

Nikola Antić bi trebalo da bude prvo domaće pojačanje Partizana, a pre povratka levog beka, crno-beli su angažovali zamenu za Ljubomira Fejsu.

Zbog neuspeha u domaćem prvenstvu i neučešća u kvalifikacijama za plasman u Ligu šampiona, prostor za finansijski manevar Partizana izuzetno je skučen.

Crno-beli nemaju novčana sredstva kojima bi mogli da privuku neka kvalitetnija i na tržištu respektabilnija imena. S tim u vezi, opredelili su se za one igrače koji žele da se afirmišu nastupajući za Partizan ili pak pojačanja koja su emotivno vezana za klub iz Humske.

Još samo formalnost deli Nikolu Antića od povratka u Partizan, u kome je ponikao. Iskuni levi bek trebalo bi da bude zamena za Slobodana Uroševića, koji se nedavno preselio na Kipar.

Crno-beli su rešili i pitanje naslednika Ljubomira Fejse u srcu manevra. Naime, uspeli su da ostvare želju i angažuju Franka Kanutea, senegalskog veznog fudbalera, koji je prošle sezone nastupao za Serkl Briž u Belgiji.

Partizan je platio i obeštećenje za prevremeni raskid ugovora, s obzirom na to da je Kanute bio vezan za Serkl Briž do kraja naredne sezone.

Dvadeset petogodišnji Senegalac potpisao je trogodišnji ugovor sa Partizanom. Prošle sezone bio je standardan na pozajmici u francuskom Sošou, međutim, s obzirom na to da klub nije uspeo da se domogne plasmana u Ligu 1, automatski nije ni otkupio ugovor novog igrača crno-belih.

Kanute je nastupao u Italiji, prošao je fudbalsku školu Juventusa, a prvi je profesionalni ugovor potpisao u Peskari 2017. godine. Bio je na kaljenju u Askoliju i Kozenci da bi ga 2020. Serkl Briž otkupio za 2.000.000 evra.

Partizan je iskoristio to što ima dobre odnose sa vlasnicima kluba, s obzirom na to da je reč o istim ljudima koji drže Monako, a sa njima su čelnici crno-belih ispregovarali uslove pod kojima je Strahinja Pavlović, svojevremeno prešao u redove poznatog kluba.

Frank Kanute bi trebalo da bude adekvatna alternacija za Ljubomira Fejsu i Hamidua Traorea, koji su nedanvo napustili klub iz Humske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari