Fudbaleri Partizana eliminisani su iz kvalifikacija za Ligu Evrope već u drugom kolu, pošto sinoć su u Lubinu protiv Zagebja igrali bez golova, kao i pre sedam dana u Beogradu, a Poljaci su bili uspešniji u izvođenju jedanaesteraca i pobedili su sa 4:3.

U istoriji crno-belih to je tek drugi put da su učešće u evrokupovima završili usred leta, na startu kvalifikacija. Prvu prepreku do sada nisu prošli samo pre 19 godina, kada su izgubili od zagrebačkog Dinama.

Sinoćna utakmica bila je antipropaganda fudbala i da postoji takva mogućnost bilo bi najpravednje da oba tima završe takmčenje, a pošto to nije moguće, poljski predstavnik je dobio šansu da u nastavku kvalifikacija popravi utisak.

Za 120 minuta nije viđena ni jedna smislena akcija, a jedine šanse za postizanje gola viđene su u poslednjim minutima drugog produžetka. Priliku za Zagebje najpre je propustio Tošik, koji je iz idealne pozicije potpuno neometan šutirao preko gola. U 120. minutu revanširao mu se Vlahović, koji je posle odbrane domaćeg golmana sa nekoliko metara šutirao pored gola.

Partizan je šansu da obezbedi prolaz u treće kolo propustio u Beogradu, kada je potpuno nadigrao Poljake, ali nije postigao gol. Tada se jasno videlo da su crno-bel kvalitetniji i da će sa napadačkom igrom imati priliku da u Lubinu ostvare pobedu, ali su oni večeras odigali neshvatljivo pasivno, bez napadačkim ambicija i na kraju su kažnjeni.

Penal serija jeste fudbalski rulet, ali je nedopustivo da se ne realizuje prvi i poslednji jedanaesterac, s obzirom da je sveto pravilo da te udarce šutiraju najsigurniji izvođači. Brašanac je večeras u prvoj seriji visoko pebacio gol dok je udarac Mihajlovića u poslednjoj seriji golman Zaglebja odbranio.
Tako je Partizan, iako nije bio nadigran, isključivo svojom krivicom uporopastio sezonu praktično pre nego što je ona i počela, a ovaj neuspeh sigurno će dodatno uzburkati ionako uzavrelu atmosferu u klubu.

Zaglebje: Polaček, Dabrovski, Kotra, Guldan, Todorovski, Voznijak, Janoška (Janus ,74), Kubicki, L. Pjatek, Rakovski (Vlaško, 61), K. Pjatek (Tošik, 101).
Partizan: Šaranov, Bogosavac (Đuričković, 120), Gogua, Milenković, Vulićević, Luiz , Brašanac, Mihajlović, Radović (Ilić, 91), Janković, Đurđić (Vlahović, 70).  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari