Partizan i Čukarički definitivno idu u UEFA kvalifikacije 1Foto: BETA/BRANISLAV BOZIC/DS

Pretposlednje kolo fudbalske Super lige Srbije otklonilo je ono malo nedoumica u vezi spiska njenih predstavnika u kvalifikacijama za UEFA takmičenja ovog leta, jer je beogradski dvojac Partizan – Čukarički napravio nedostižnu prednost u odnosu na Mladost iz Lučana.

Prvi klub je pobedom u novosadskom derbiju sa Vojvodinom (1:2) izbio na treću poziciju, iza novog (starog) šampiona Crvene zvezde i viceprvaka Radničkog (N), a drugi remijem sa Lučancima (1:1) skliznuo na jedno mesto niže.

– Uspeli smo da obezbedimo jedan jako bitan cilj, da obezbedimo Evropu. Znate i sami koliko je to bitno za klub kao što je Partizan – trener Partizana Savo Milošević akcentovao je najvažniji efekat slavlja u uzbudljivom duelu sa podmlađenim timom „lala“, u čijih 90 minuta su viđena tri penala.

Iako mu je ostala prilika da preko finala dođe do trofeja u Kupu, ukoliko pre toga izbaci Radnički, fokus osvajača 27 titula bio je na prvenstvu, jer je sve do skora strepeo za izlazak u Evropu, jedva skupio novac za međunarodnu licencu, igrao nepodnošljivo loše cele ove sezone, promenio tri trenera pre dolaska Miloševića…. zbog čega su navijači opet od samog početka meča tražili od uprave da sama ode iz Humske. U Čukaričkom je potpuno druga priča.

„Brđani“ imaju gazdu, a on ime, prezime i stabilne izvore finansija, ekipa i stručni štab rade u miru i odličnim uslovima, pa je ponovni izlazak u Evropu jedini logičan epilog, mada je bilo rezultatskih oscilacija u SLS. Uz to, naučena je lekcija od prošlog proleća, pa Simo Krunić i njegovi puleni nisu dozvolili sebi da treće mesto na startu plej-ofa pokvare za tri pozicije i sami sebi uskrate šansu da se bore za Ligu Evrope.

Dinamo i Zemun imali su u subotu posla sa bolje rangiranim rivalima u grčevitoj borbi za opstanak, ali su i jedni i drugi posle vođstva gostiju (Radnika i Spartaka), na kraju prvog poluvremena, završili u plusu i pobegli na dva boda fenjerašu Bačkoj, ali su dva koraka iza (još) ugroženog Rada.

– U poluvremenu sam ušao… Polomio sam pola svlačionice, nekima sam možda i vaspitnu udario… onako odigrati za Dinamo, ono je tragedija… – bez blama je otkrio Dragan Antić, sve i vsja u vranjanskom superligašu, koji je zbog raznih ispada bio pod suspenzijom Fudbalskog saveza Srbije.

Milojević se umorio od Zvezde

Javna je tajna da je Vladan Milojević blizu izlaznih vrata Crvene zvezde i da će već na leto negde unovčiti dve titule, jednu grupnu fazu Lige šampiona i jedno proleće u Ligi Evrope sa crveno-belima, a sada je i sam to indirektno potvrdio odgovarajući na pitanje Sportskog žurnala da li se umorio među crveno-belima.

– Možda i jesam… Za nas koji smo ponikli u Zvezdi je sve drugačije, unosi se velika količina emocija. Veća je i odgovornost…. To je nešto što voliš, ali te i troši…. – objasnio je Milojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari