Partizan ipak na dušeku u vreme pauze u šampionatu: Štrikliran i Čukarički, Ilić doneo pobedu u nadoknadi 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Partizan je posle remija protiv TSC-a zaređao s 12 pobeda u Superligi Srbije. Toj seriji umalo da dođe kraj, ali je štrikliran i Čukarički.

Pobedonosni pogodak u Humskoj za 2:1 postigao je Ilić u nadoknadi vremena svojim prvencem na efektan način čim mu je lopta došla pod nogu. Čukarički se okuražio da u drugom poluvremenu meča pokuša da izjednači i to mu se isplatilo, ali se domaćin ipak iščupao iz ralja remija.

Crno-beli pauzu u prvenstvu zbog utakmica reprezentacije dočekuju na vrhu tabele kao na dušeku, jer su održali šest bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu.

Partizan je od početka uspostavio terensku inicijativu, ulažući napore da što pre otključa protivničku bravu. Čukarički se, što iz taktičkih opredeljenja, što zbog ofanzive crno-belih, grupisao ispred svog šesnaesterca.

Gosti su načeti u 21. minutu. Zahid se veštim driblinzima na malom prostoru s desne strane izborio za oštro dodavanje prema Saldanji, koji je resku loptu iz prve prosledio u gol sa sedam-osam metara. To mu je deseti pogodak i prvi je dvosifreni u šampionatu. Pritisak crno-belih je nastavljen i do kraja prvog poluvremena, ali bez neodbranjive opasnosti.

U drugom delu utakmice Čukarički je krenuo otresitije. U 56. minutu Ilić je ispao iz igre, njegov saigrač u halfovskoj liniji Partizana kapiten Marković nije stigao da ga koriguje, ali na sreću domaćina Adetundži je sebi dao jači for, a golman Jovanović, koji je zbog povišene temperature bio neizvestan za meč, pribrano je sve to pratio pa je lopta došla u njegove ruke.

U 69. minutu agilni Severina je napustio teren zbog povrede. Umesto njega trener Duljaj je u igru poslao Kalulua.

U pregnuću Čukaričkog da ostavi povoljniji utisak prednjačio je Ivanović, nekadašnji Partizanov igrač, upamćen kao petostruki strelac u pobedi sa 6:0 protiv Vodojaže u kragujevačkom predgrađu u šesnaestini finala Kupa Srbije pre četiri godine.

„Brđani“ su bili sve odlučniji. Krenuli su na sve ili ništa i to je urodilo plodom. Miladinović je u 83. minutu dobio idelan pas, obišao je Jovanovića i gol za izjednačenje je bio neminovan. Ubrzo zatim trener Matić je povukao strelca iz igre, a ubacio je nekadašnjeg Zvezdinog štopera Vukašina Jovanovića da ojača odbranu.

Onda je Partizan krenuo na sve ili ništa. Plodove je ubrao pre poslednjeg zvižduka sudijske pištaljke.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari