Partizan kompletirao bekovsku liniju sa još jednim strancem: Vašington u crno-belom 1 EPA-EFE/CJ GUNTHER SHUTTERSTOCK OUT

Američki bek trebalo bi da bude poslednje rešenje Željka Obradovića na mestima jedinice i dvojke.

Partizan je veoma blizu da završi sa potpunom rekonstrukcijom tima za takmičarsku 2024/25.

Nakon što se rastao sa gotovo svim igračima iz prethodne takmičarske godine (ostao samo Balša Koprivica) srpski velikan na putu je da završi sa kadrovskim promenama u timu.

Nažalost, zbog nejasne politike kluba da ne obaveštava javnost o završenim transferima, navijači mogu da sklapaju mozaik samo na osnovu saznanja iz medija, a poslednje glasi da je Duan Vašington verovatno poslednje rešenje na mestima jedinice i dvojke.

U pitanju je doskorašnji NBA košarkaš koji može da pokriva obe pozicije u timu (188cm) međutim u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri nije uspeo da se nametne ni u jednom NBA timu.

Za revnosnije poznavaoce košarkaških prilika u Americi možda je najupečatljiviji trag ostavio u dresu Indijana Pejsersa u sezoni 2021/22. Nakon što nije draftovan, potpisao je prvo dvosmeran ugovor, a zatim je do 7. aprila 2022. uspeo da ubedi stručni štab da zaslužuje stalnu saradnju.

Ipak, na kraju pomenute sezone ostao je bez angažmana u Pejsersima.

Na kraju te sezone odigrao je 48 utakmica prosečno beležeći 9,9 poena, šutirajući za tri 37%.

U narednoj sezoni nastupao je za Finiks Sanse, međutim u većoj konkurenciji odigrao manje utakmica (31) igrajući oko 12 minuta tokom kojih je ubacivao u proseku 7,9 poena na 36% za tri.

U prethodnoj sezoni nikako nije mogao da se nametne u Njujork Niksima. Čak u tri navrata otpuštan je iz Niksa, pa se opet vraćao, međutim većinu vremena je provodio van ekipe.

Vašington u Partizan stiže kao zanimljiv igrač na bekovskim pozicijama, koji u Evroligi, pre svega, želi da rehabilituje karijeru.

Zbog činjenice da mu je otac košarkašku karijeru gradio u Nemačkoj, rođen je u Frankfurtu, tako da ima i nemačko državljanstvo.

Tri godine studija priveo je na respektabilnom univerzitetu Ohajo Stejt.

Njegovim dolaskom, crno-beli bi trebalo da su kompletirali spoljnu liniju, koju će, nažalost, činiti većina inostranih igrača, pogotovo na mestima jedan i dva (Ife Lundberg, Frenk Ntilinka, Karlik Džons, Sterling Braun, Duan Vašington). Na niskom krilu konkurenciju će činiti Vanja Marinković, Ajzak Bonga, Ajzea Majk, dok će se za minute boriti Mario Nakić i Arijan Lakić (verovatno prvo u ABA ligi).

Kada njima pridodamo još centre Brendona Dejvisa i Tajrika Džonsa dolazi se do veoma zabrinjavajućeg podatka da će Partizan u takmičarskoj 2024/25 imati devetoricu inostranih igrača, a još uvek nije rešio mesto krilnog centra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari