Partizan kreće od Napretka 1Foto: Fonet

Žrebom u „kući fudbala“ u Staroj Pazovi određeni su parovi šesnaestine finala Kupa Srbije u ovom sportu.

Branilac trofeja Partizan sezonu u novom izdanju najmasovnijeg takmičenja započinje na svom terenu i to okršajem sa Napretkom iz Kruševca. S ciljem da preskoči prvu prepreku, ali i da se istom timu revanšira za poraz na startu tekućeg prvenstva, koji je označio početak velikih superligaških muka crno-belih u ovoj sezoni.

Aktuelni šampion Srbije Crvena zvezda svoju borbu za manje važan trofej počinje sa nižerazrednom ekipom ČSK-a i to na gostujućem terenu u Čelarevu. Jedan od glavnih kandidata za oba pehara Vojvodina u prvoj rundi igra sa Bežanijom na svom „Karađorđu“, dok posrnuli Čukarički očekuje zanimljivo gostovanje na jugu Srbije, protiv ekipe Radana iz Lebana. Sve utakmice 1/16 finala Kupa Srbije zakazane su za sredu 21. septembar, a pored pomenutih klubova u istu trku upuštaju se još: Inđija – Voždovac, Kolubara – Mlados Lučani, Mladost Bački Jarak – Novi Pazar, Žarkovo – Metalac, Sinđelić – Jagodina, Polet LJubić – Radnik, Zemun – Borac Čačak, Proleter Novi Sad – Javor, Bačka – Spartak, BSK Borča – Radnički Niš, Rad – Dinamo Vranje i Sloboda Užice – OFK Beograd.

– Nisam dobar prognozer, ali mislim da u ovoj rundi Kupa neće biti iznenađenja – procenjuje Vladimir Petrović Pižon, nekada sjajni fudbaler Crvene zvezde, koji je izvlačio loptice u trening centru Fudbalskog saveza Srbije.

Šesnaest najboljih ekipa od navedenih, među kojima osim superligaša ima i 12 klubova Prve lige i tri člana Srpske lige, takmičenje nastavljaju 26. oktobra, četvrtfinale je 5. aprila, prva utakmica polufinala 26. aprila, a revanši 10. maja. Finale je 27. maja 2017. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari