Partizan na Dinamo bez Kanutea, Jankovića i "brdo" bonusa 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Fudbalere Partizana u utorak očekuje prvi meč drugog kola kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona (20.00).

Crno-beli nisu impresionirali na startu Superlige. Prošlog petka, protiv Napretka, koji je kao domaćin igrao na stadionu u Humskoj (što je tek apsurd), odigrali su, najblaže rečeno, korektan meč (1:0) pobedivši golom Saldanje u nadoknadi vremena.

Imali su izabranici Aleksandra Stanojevića tek nekoliko dana da se pripreme za prvi meč drugog kola kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona koji će odigrati sutra protiv kijevskog Dinama.

Zbog ratne situacije, Dinamo neće biti domaćin u prestonici Ukrajine, već u poljskom Lublinu, a za prvi meč šef struke Partizana pozvao je samo dvojicu „bonusa“ Mateju Stjepanovića i Nemanju Trifunovća čime je potvrdio status trenera koji baš i nije rad da preterano forsira mlade igrače.

Sličan pristup imao je i u prethodnom mandatu na klupi crno-belih tako da se u tom pogledu ništa nije promenilo.

Njih četvorica ostali su da treniraju na Teleoptiku i nadaju se nekim boljim danima, barem kada je međunarodna scena u pitanju: nedavno pridošli Vukašin Đorđević iz Voždovca, zatim Bojan Kovačević, Dušan Jovanović i Janko Jevremović. Takođe, na spisku se ne nalazi ni Aleksa Janković.

Od onih stariji i iskusnijih, otpao je Frenk Kanute kojeg je trener Stanojević otpisao tokom priprema za novu sezonu.

Dokazani stručnjak u Poljsku je poveo 24 igrača među kojima su golmani: Jovanović, Stevanović, Krunić; defanzivci: Lazarević, Marković, De Medina, Mujakić, Filipović, Jurčević, Antić; veznjaci: Ariaga, Stjepanović, Zahid, Ovusu, Šćekić, Severina, Trifunović, Goh, Natho, Kalulu, Zubairu i napadači: Saldanja, Nikolić, Đ. Jovanović.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari