Partizan na Megu - poslastica 1Foto: STARSPORT

Rezultatski krajnje rutinski protiv zemunske Mladosti i Vojvodine (po 2-0 u pobedama), košarkaši Partizana i Mege zakazali su polufinalni serijal domaće Superlige na dve dobijene.

Prvi meč odigraće se u hali Mega fektori, 1. juna u 20.30, dok je termin narednog susreta određen za 3. jun u Hali sportova „Ranko Žeravica“.

U različitim raspoloženjima, Mega i Partizan dočekuju polufinale. „Ljubičasti“ veoma pojačani sa Milosavljevićem, Novakom pa i Simanićem, a crno-beli opterećeni povredama Tomasa (skočni zglob), Pejdža (tetiva) i Dreksela (prsti na ruci). Ujedno, u Partizanu su svesni i rovitosti Jaramaza i Mike, kao i neiskustva novajlije Stepanovića, odnosno Miletića, vraćenog sa pozajmice iz Borca, neposredno pred početak Superlige.

Dreksel je u drugom meču četvrtfinala protiv Mladosti polomio dva prsta šake tako da je, izvesno, završio sezonu u kojoj je imao šansu da se dokaže čelnicima Partizana, sa kojim je prošlog leta potpisao ugovor a onda do domaće Superlige igrao na pozajmici u klubu iz Zemuna.

Nastupi Tomasa i Pejdža protiv Mege takođe su vrlo upitni; u Partizanu se nadaju da bi, ako ne za prvi, a onda barem za drugi susret obojica mogli da pomognu saigračima.

Mega je dolascima Milosavljevića i Simanića, odnosno povratkom Novaka iz španske Fuenlabrade, čini se, još kvalitetnija, u poređenju sa sastavom koji je nastupao u ABA ligi.

Jasno je da će se gro igre zasnivati na inidividualnim sposobnostima Filipa Petruševa, koji je bio apsolutno dominantan u serijalu sa Vojvodinom.

Ekstra talentovani Nikola Jović i Nikola Đurišić nisu u planovima trenera Jovanovića za plej-of Superlige tako da će iz Megine škole konkretniju šansu jedino dobijati, kao i tokom ABA lige, Luka Cerovina.

Ekipe su i u ABA ligi igrale vrlo neizvesne međusobne mečeve a rivalitet je podignut na viši nivo imenovanjem Zorana Savića na mesto sportskog direktora Partizana.

Jednostavno, pre nego što će prošlog leta stići u Megu, Filip Petrušev je kao „kapitalac“ promenio menadžersku agenciju i iz one čije je smernice određivao Zoran Savić prešao u konkurentsku, koju uspešno vodi Miško Ražnatović.

Mozli bez licence za Superligu

Atletski dominantan centar, Vil Mozli sigurno će propustiti čitav tok plej-ofa domaće Superlige. Zbog privatnih problema, Amerikanac je dobio dozvolu da otputuje u Ameriku. Prethodno je povredio šaku, a zbog navedenih razloga nije ni licenciran za domaću Superligu.

Crveno-beli danas kreću

Crvena zvezda tek danas startuje u plej-ofu domaće Superlige. Fizički i psihički istrošeni nakon osvajanja ABA lige u petak, crveno-beli će bez adekvatne motivacije pristupiti obavezama u domaćoj Superligi, čiji će kraj odigrati praktično bez odmora i vremena neophodnog za rekuperaciju.

Posle večerašnjeg meča sa Zlatiborom u hali „Aleksandar Nikolić“ (18.00) već sutradan isti timovi sastaće se u Čajetini, a ako bude bilo potrebe za majstoricom, odigraće je 3. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari