Partizan na mišiće do majstorice 1Foto: Pixabay/Free-Photos

Delovalo je posle uvodne četvrtine da su crno-beli u nok-daunu; na minus 15 zaledila su se i srca navijača, kojih je u Hali sportova “Ranko Žeravica” bilo u nemerljivo većem broju od dozvoljenog usled pandemije korona virusa.

Ipak, tandem Jaramaz (11p,10as)-Mika (19p), potpomognut Dangubićem (14p), Trifunovićem (8p) i Zagorcem (8p), u samom finišu utakmice, uspeo je da matira uporne košarkaše Mege, koji su do poslednjih sekundi utakmice rezultatski bili u igri da polufinalnu seriju okončaju u dva meča (81:77). Partizan je izborio majstoricu i pokazao da ima sprovodiv plan protiv individualnih kvaliteta Petruševa (13p), odnosno konekcije između Tepića (9as) i tandema Petrušev-Simonović, oslonjen na iskustvo Milosavljevića (12p).
Za uvodnih 12 minuta, Partizan je ubacio isto toliko poena i to samo iz reketa; gledajući istovremeno kako se Mega u napadu poigrava sa njihovim defanzivnim postavkama. “LJubičasti” su u tom intervalu postigli čak 25 poena, delujući apsolutno uvereno u sprovodivost plana prema kojem je trebalo da seriju okončaju posle druge utakmice. Trener Matović na vreme je shvatio da organizaciju igre isključivo mora poveriti Jaramazu koji je od druge deonice maksimalno materijalizovao način odbrane Petruševa u centralnom piku. Talentovani centar, bez agresije u dropu, dopuštao je Jaramazu da iz snejk driblinga razigrava Miku, odnosno povratnim pasovima šuterski vraća u ritam Dangubića i Trifunovića. Za seriju 12:2 zaslužni su bili i Stepanović, odnosno Miletić, tandem superligaških novajlija kao vid alternacije za Tomasa i Mozlija. Tepiću (9as) se u organizaciji igre u drugom poluvremenu priključio Novak (7as) koji je razbudio Simonovića (15p) i konkretizovao igru na otvorenom terenu. Vezanim trojkama Trifunovića Partizan se odlepio na maksimalnih sedam poena (56:49), navijači su u nadahnuću počeli da vređaju i predsednika države, ali su na intervenciju zvaničnog spikera ubrzo “promenili ploču”. Mega je momentalno uzvratila preko Simonovića i raspoloženog Milosavljevića, koji je sjajno šutirao za tri (4/6). Izlazak Petruševa iz igre usled jakog faula Zagorca dao je prostora Veličkoviću i Miki da razliku povećaju na dva poseda. Vezanim trojkama Zagorca, nalik prvom susretu, crno-beli su se odlepili na plus šest (79:73) na dva minuta do kraja, međutim sa dvojicom plejmejkera Tepićem i Novakom, presingom po celom terenu, Mega je nakon presečene lopte bila u prilici da u poslednjim sekundama duel odvede u produžetak. Ipak, promašena trojka Tepića označila je i odlazak serije u majstoricu.

Plej-of
Polufinale
Partizan – Mega 81:77 (1-1)
Crvena zvezda – Borac 17.30
* serija se igra u dve dobijene; majstorica između mege i Partizana trebalo bi da se odigra 5. juna

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari